Sport

2015.07.02. 17:40

Olimpiai szintet úszott Balog Gábor

Győr – Régen örült ennyire egy ezüstérmes úszó a második helynek, mint tegnap a lengyel klasszis, Kawecki mögött beérkező Balog Gábor. Ugyanis a Dunaferr úszója 200 háton is teljesített az olimpiai A-szintet.

Gallai Péter

A száz méteren első helyet szerző Balog Gábor 200 háton az ötödik helyen jutott be a csütörtöki döntőbe, ahol elég sokáig szorongatta a táv európai egyeduralkodóját, a lengyel Radoslaw Kaweckit, aki rövidpályán már világbajnok is volt. Végül második lett az idei évtől a Győrött edző, de a dunaújvárosi klub színeiben regisztrált klasszis. És bár lihegett, madarat lehetett volna vele fogatni a célbaérkezés után, hiszen a magyar elsőség mellett az olimpiai A-szintet is teljesítette.

– Fáj mindenem – mondta nevetve a tavaly Eb-bronzot szerző Balog Gábor. – Az a baj, hogy amikor a mix-váltó első embereként két napja megúsztam az olimpiai A-szintet százon, olyan boldogság öntött el, hogy még a levezetésről is elfeledkeztem. Azóta pláne minden bajom van, pedig az izomcsomó már korábban is nagyon kínzott a hátamban. Most belekezdtem, amikor láttam, hogy féltávnál majdnem egy testhosszal Kawecki előtt vagyok, már-már megijedtem, aztán a végén kiderült, hogy ez tényleg túl erős volt, nem maradt semmi sem a végére, de annak nagyon örülök, hogy megvan az olimpiai A-szint ezen a távon is. Abban pedig nagyon bízom, hogy az utolsó hónapot úgy tudjuk végigcsinálni, hogy a világbajnokságon is a lehető legjobb formában úszhassak.A döntők során Gyurta Dániel saját mércéje szerint jó idővel nyerte meg a 200 mellt: – Mondhatom, eddig az úszásom első tíz métere van meg, a többit ezután kell összerakni, az lenne a gond, ha már százötvenig jól menne most. Augusztus első hetében kell csúcsformában lenni, addig még jön egy újabb kemény edzőtábor, aztán a frissítés, a gyorsítás, a technikázás, azaz akkorra lesz kész az úszásom, amikorra kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!