Sport

2017.04.03. 18:10

DUE-Maarsk: Sorsdöntő csatára van kilátás

Miután szombaton ötméteresekkel kikapott a BVSC-től a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics női vízilabda-együttese a bajnoki elődöntő második felvonásán, így 1-1-re áll a két győzelemig tartó párharc. A mindent eldöntő meccs szerdán 19 órakor kezdődik Dunaújvárosban.

Gallai Péter

Pedig az utolsó másodpercig minden jól alakult, hiszen egy góllal vezettek a dunaújvárosiak (az első meccset is eggyel nyerték a lányok), ám Farkas Kata ejtése az egyenlítést, majd az azt követő ötméteres-párbaj BVSC sikerét hozta.

- Nyilván mindenkinek volt ideje kiértékelni az előző találkozó felvételeit, akadtak hibák, amikből nem jól jött ki a csapatom. Remélem, hogy hazai pályán össze tudjuk magunkat szedni, és ismételten felül tudunk kerekedni ezen a nagyon jó ellenfélen - fogalmazott Mihók Attila, a DUE-Maarsk vezetőedzője, aki a csalódottság ellenére azt kérte tanítványaitól, hogy lehetőleg ne emésszék magukat a vereség miatt. A sorsdöntő találkozóra ez ne nyomja rá a bélyegét.

A mérkőzés után Farkas Kata, Petrovics Mátyás, Mihók Attila, valamint Horváth Brigitta értékelte az eseményeket
Fotó: DFVE/Alex Martin

Az öt gólig jutó, válogatott dunaújvárosi kerettag, Horváth Brigitta így vélekedett a szombati derbi után:

- Elég nagyot küzdöttünk, azonban a második félidőben voltak olyan periódusok, amikor kapkodtunk, a többi között eladtuk a labdákat. Szerintem nem az utolsó másodpercben bekapott gólon ment el a meccs, hanem azon, hogy korábban, a harmadik és a negyedik játékrészben a támadásokat nem tudtuk jól befejezni. Természetesen mindenkit bánt ez a vereség, de hazai pályán ki lehet javítani ezt a botlást. Amit meg is fogunk tenni!

Petrovics Mátyás, a BVSC mestere azt mondta a derbi után, hogy minden meccsük szinte egyforma forgatókönyv szerint zajlik a Dunaújváros ellen.

- Az elején rengeteg gól születik, mindenki beletesz százötven százalékot, a második félidő meg valóban arról szól, talán ki hibázik kevesebbet, kinek marad több oxigénje a végjátékra. Nyilván ismerjük a Dunaújváros erősségeit, igyekeztünk ezeket kiküszöbölni, ahogy Mihók Attila is mondta. Ám abból látszik, milyen komoly ellenfélről és játékosokról van szó ott is, hogy mások vették át a főszerepet. Például Horváth Brigitta, aki nem egyszer tört borsot az orrunk alá. Ettől játssza ez a két csapat mindig ilyen magas szinten az elődöntőket, de most nálunk is olyan plusz teljesítményeket láthattunk, amelyek eddig várattak magukra. Arról nem is beszélve, hogy hazai környezetben több mint egy éve nem nyertünk a Dunaújváros ellen. Még ha ez büntetőkkel is, de sikerült, ami remélem komoly hitet ad együttesemnek a folytatásra. Most már elhihetik a lányok, hogy képesek vagyunk a DUE-Maarsk gárdáját is megverni. Most mi ütjük a vasat addig, amíg meleg, nagyon fel fogunk készülni a szerdai összecsapásra. Nyilván így tesz a Dunaújváros is, ezért biztos, hogy óriási csata lesz a Fabó Éva Sportuszodában, nagyon várom már - fogalmazott a fővárosi ellenfél szakvezetője.

Szurkolói videókért nyeremények

A DFVE hivatalos közösségi oldalán játékot hirdetett a szerdán 19 órakor kezdődő elődöntővel kapcsolatban. "Készíts egy szurkolói videót, maximum 20 másodpercben, amit az alábbi e-mail címre küldj el nekünk: [email protected]. A határidő a szerdai meccs kezdete (19 óra). Minden beküldő a következő mérkőzésre - reméljük a döntőre - ingyenesen látogathat majd ki. A videók között a legjobb hármat külön is értékeljük. Az első helyezett dedikált labdát, a második helyezett dedikált sapkát, illetve a harmadik egy dedikált pólót nyer majd!" - áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!