Sport

2017.03.05. 21:15

Fordulatos meccsen a D. Kohász hazahozta a pontokat

Székesfehérvár - A megyei rivális Dunaújvárosi Kohász kézilabdázóit fogadta szombaton este az Alba FKC. A mérkőzést a látogatók nyerték, 27-26-ra.

Horog László

A kezdés előtt február hónap legjobbját köszöntötték virágcsokorral a hazai szurkolói csoport tagjai, választásuk a macedón átlövőre, Elena Gjorgjijevskára esett. A meccs első gólját Kovács Anna lőtte, de lépéshiba miatt a bírók érvénytelenítették a találatot. A túloldalon Mendy bombázott fölé, majd az első, hivatalos találat is megszületett, Pelczéder jóvoltából. A folytatásban az újvárosiak domináltak Szalai Babett révén, kétgólos vezetésüknél Deli Rita időt kért. Ez sem segített, ráadásul Lavkót két percre pihenni küldték a játékvezetők. Aztán a kapujából kilépő Oguntoye kapus ütközött a berepülő Mendyvel, a DKKA hálóőre Bába Mihály masszőr ölében, zokogva hagyta el a játékteret, Csapó Kyra érkezett a helyére a kapuba, természetesen maradt is a lefújásig. Ishitate és Bandelier góljaival egyenlített a hazai gárda (10-10), de a vezetést átvenni nem tudták, félidőben 13-12-re vezetett a D. Kohász. Fordulás után a mezőny legjobbja, a szinte minden helyzetét gólra váltó Pelczéder lerohanásból szerzett két góljával a fehérváriak őrizték szűk előnyüket, igaz, nem sokáig, Kovács Anna remekelt, ahogy a hazaiaknál Pelczéder, a látogatóknál ő ontotta a gólokat, 15-16. Rácz-Vincze Melinda is betalált az Alba kapujába. Herr Orsolya érkezett. Jól is védett, valamint jól szállt be a padról Klikovac is, ismét a hazaiak vezettek. Pelczéder továbbra is elemében volt, de a társak nem tudtak felnőni hozzá, a vendégeknél Kovács mellé a két szélső, Rácz-Vincze és Klujber is felzárkózott góllövésben. Utóbbi a végjátékban fontos találatot szerzett, hatalmas csatában nyert a Kohász.

Klujber Katrin (21) a védekezésből is kivette a részét. Mendy rohanását próbálja megállítani Fotó: Molnár Artúr

Deli Rita: - Csalódott vagyok, ugyanis egyértelműen győzelemre készültünk. Változatos találkozó volt, gyakran fordult a kocka. Sajnos a kiélezett szituációkban nem koncentráltunk eléggé, a hibáinkkal tisztában vagyunk, ezeket a későbbiekben ki fogjuk javítani. Jócskán akadtak szituációk, amikor hiányoltam a következetességet.

György László: - Nagyon kiélezett csata folyt a pályán, erős csapatot sikerült megvernünk. Nagy volt a tempó, ebből következően sok hibát is vétettek a lányok, a fontos győzelmet annak köszönhetjük, hogy mi kicsivel kevesebbet rontottunk.

(Oguntoye Viktórián ma MR-vizsgálatot végeznek el. Ez deríti ki a térdszalagok sérülésének fokát.)

Alba Fehérvár KC - Dunaújvárosi KKA 26-27 (12-13)

Székesfehérvár, 900 néző, vezette: Bonifert, Oláh

FKC: Sipeki - Májer 3, Lavko 4/4, Mendy, Piedade, Bandelier 3, Pelczéder 8. Cs.: Herr O. (kapus), Klikovac 1, Gjorgjijevska 3, Ishitate 4, Hajduch. Edző: Deli Rita

Dunaújváros: Oguntoye - Klujber 5, Kovács A. 8 (1), Szalai 3, Cifra 1, Micijevic 3, Rácz-Vincze 5. Cs.: Csapó (kapus), Kudor, Molnár, Takács D. 2, Karnik, Nick. Edző: György László.

Kiállítások: 16, ill. 14 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 3/1



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!