Sport

2017.01.05. 19:40

Örömjáték és jótékonykodás

Dunaújváros - Huszonkilenc, igazán kiváló csapat indul majd harcba a díszes serlegért a XV. Carissa Kupán. A jótékonysági kispályás labdarúgótorna pénteken kezdődik és egészen vasárnap estig pattog majd a labda a sportcsarnokban.

Balogh Tamás

Az esemény kedvezményezettje ezúttal a dunaújvárosi mentőállomás, a vasárnapi gálamérkőzés egyik résztvevője pedig a művész-válogatott lesz, amelynek edzője, Zombori Zalán és egyik meghatározó játékosa, a Barátok közt-ből ismert Kis Péter Balázs.

Kiss Péter Balázs karrierjét Kaposváron kezdte, komoly és sikeres alakításai után a népszerű Barátok közt című sorozatban, Illés Péter szerepében láthatjuk. A közismert művész egy másik pályán, labdarúgóként is sikeresen megállja a helyét, amelyről vasárnap délután a közönség személyesen is meggyőződhet majd.

Az esemény előtt a következőket is hallottuk tőle: - A Dunaújvárosban is megtapasztalható ismertség és siker nem az én személyes hírnevem. Az egyik szereplője vagyok a sorozatnak, és mindenképen jó érzés, egyúttal visszaigazolás arra, hogy sokan nézik. Élvezetes dolog részt venni benne. Azt hiszem, az ilyen alkalmakon valósul meg a sport és a művészet egyik közös célja: összehozni az embereket, és pozitív töltéssel ellátni őket.

Hasznosnak tartom a sikerünket abból a szempontból is - akár itt a Carissa Kupán is -, mert többen jönnek ki azért, hogy megnézzenek olyan embereket, akiket eddig csak a televízióból ismertek, és mellette részt vesznek a karitatív tombolán, vagy adakoznak a dunaújvárosi mentősök javára. Mi van akkor, ha az ember belép egy ilyen helyre, és megismerik? Ebben nemcsak fürödni kell, hanem annak vannak kötelezettségei és velejárói is. Szívesen vállalok szerepet a hasonló eseményeken.

Kis Péter Balázs (balra) és Tóth Imre, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség társadalmi felelősségvállalás bizottságának elnöke
Fotó: Ady Géza

Majd kiemelte, hogy alapvetően nagyon tiszteletreméltó, becsülendő és fontos dolog, hogy a rendezők, a DLSZ a futballt, amit nagyon sokan szeretnek, összekötik egy ilyen jótékonysági eseménnyel, amivel támogatni lehet a mentőállomást.

- Alapvetően sportosnak tartom magamat, a művész-válogatott hivatalos mezét viseltem az esemény előtti sajtótájékoztatón, és ebben fogunk érkezni a mérkőzésre is. És ha valaki hirtelen le akarna igazolni? Állok elébe, nézzük meg azt a szerződést! - tette hozzá mosolyogva, s azzal zárta, nagyon bízik benne, hogy a lehető legjobbat tudják kihozni magukból, és igyekezni fognak felnőni a torna rangjához.

A korábbi sikeres labdarúgó, Zombori Zalán edző elárulta, titkos edzéssel is készülnek a kupára, s esetükben a játék öröme lesz az első. A tréner a tiszteletre méltó Zombori labdarúgó-dinasztia legfiatalabb tagja. Az unoka. A művész-válogatott edzője összesen 181 NBI-es bajnoki mérkőzésen szerepelt és 22 gólt szerzett. Egyszeres magyar válogatott, magyar bajnok és bajnoki bronzérmes, kétszeres bajnoki ezüstérmes és Magyar Kupa-döntős. Jól teszik a művészek, ha követik a tanácsait. Nekünk a következőket mesélte el dunaújvárosi játékuk apropóján.

- Az az igazság, hogy ha már focizunk, akkor a maximumot szeretnénk kihozni a csapatunkból. A mérkőzés előtt egy titkos edzésünk is lesz Egy kicsit specifikusan fogunk felkészülni, ha már a rendezők így feldobták nekünk a labdát. Nyilvánvalóan a mi esetünkben a játék öröme lesz az első. Megpróbáljuk élvezni a játékot, és kiszolgáljuk a közönséget. Reméljük, hogy mindenki örülni fog annak, hogy tudunk egy-két olyan arcot hozni magunkkal, akikkel most már nemcsak a televízión keresztül, hanem esetleg személyesen is megismerkedhetnek. A játékosainkat, akik nagyon szívesen jönnek, minden területről igyekszünk összeválogatni. Amellett, hogy tényleg nagyon sokat dolgoznak, nekem, mint volt futballistának öröm látni, mennyire szeretik ezt a játékot. Igyekszünk kihozni belőlük a maximumot.

Térségünk egyik legelismertebb testülete a helyi mentőállomás személyzete. Mindennapi munkájuk a lakosság biztonságát szolgálja. Magas színvonalon. Ennek egyik elismeréseként a XV. Carissa Kupa adományozói a feladataik ellátását segítő orvosi műszerek beszerzését teszik lehetővé. Reszegi Imre mentőtiszttel, az egyik legleterheltebb mentőállomás vezetőjével beszélgettünk.

- Az új év első napjai alkalmat adnak arra, hogy kicsit számot adjunk mindennapos munkánkról. Évente nyolcezer beteget látunk el, eközben több százezer kilométert tesznek meg autóink, és a feladatszám folyamatosan emelkedik. A Közép-Dunántúli Régió egyik legleterheltebb mentőállomása vagyunk. Minden nap azon dolgozunk, hogy ez ne jusson el a lakosságig, tehát ők a lehető leggyorsabban kapják meg azt a segítséget, amire szükségük van.

Nagyszabású fejlesztés indulhat meg a mentőszolgálatnál február-március folyamán. Ennek során új eszközöket, mentőautókat helyezhetünk forgalomba. Ez utóbbiak felszereléséhez kapcsolódva indult el a gyűjtés. Ennek az első és legnagyobb lépcsője a Carissa Kupa. Mindig abban a szerencsés helyzetben vagyunk, amiben ötezer forinttól ötven millióig bármekkora segítséget tudunk fogadni. Például nagyon sikeres volt a lakosság takaró- és plüssmackó-akciója, ami egy kisebb összegű, de mindenképen fontos segítség a mindennapokban. Ezúttal nagyobb léptékű támogatásban reménykedünk, amiből orvosi műszereket fogunk beszerezni.

Reszegi Imre arról is beszélt: a mentőállomás életében több alkalommal is megpróbálják érzékeltetni, hogy mindig partnerként fordulnak a lakosság felé. Például a mentőknapi bemutató, a baleseti gyakorlatok, valamint szimulációk. Minden oktatást és ismeretterjesztést megragadnak ahhoz, hogy közelebb tudjanak jutni hozzájuk. Ez azért nagyon fontos, mert amikor a betegként és sérültként kerülnek bajba, akkor remélhetőleg, ha nem is ismerősként, de bizalommal fordulnak hozzájuk.

Ma 14 órakor a címvédő Shell Dunaújváros és a Baracs U19-es együttese játssza a nagyterem nyitómérkőzését, amíg a kisteremben az SZP-Asztalos - Holler UFC U19 találkozóval indul a program, ami 21 óra után fejeződik be. Szombaton 9 órától 19 óráig zajlanak majd a csoportküzdelmek. Vasárnap 8 órától már egyenes kieséses rendszerben játszik a tizenhat továbbjutó együttes. A délutáni pontos program a következő. 14 óra: I. elődöntő, 14.30: II. elődöntő, 15 óra: Dunaújváros PASE U10 - Holler UFC U10, 15.25 óra: Dunaújvárosi Kohász öregfiúk - Sport TV, 15.50 óra: Sport TV - művész-válogatott, 16.15 óra: bronzmérkőzés, 16.45 óra: első tombolasorsolás, 16.55 óra: Dunaújváros hangja, 17 óra: Dunaújvárosi Kohász öregfiúk - művész-válogatott, 17.25 óra: második tombolasorsolás, 17.35 óra: a Carissa Kupa döntője, 18.05 óra: eredményhirdetés. A helyszínen egész délután lehet licitálni a Dárdai Pál által felajánlott és dedikált Herta BSC mezre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!