Sport

2013.04.10. 16:19

Országos döntőbe jutottak

Az ERIMA országos verseny egyik elődöntőjét játszották Dunaújvárosban.

Jankó Árpád

Ezt  a tornát  felmenő rendszerben - megyei, területi,  országos elődöntő, döntő fokozatokban - bonyolítják le minden évben. A dunaújvárosi elődöntőben a Dunaújvárosi Kohász csapatának a legfontosabb  célja volt bejutni az országos döntőbe. Ide a tegnapi első és második helyen végzett csapatok kerültek be. 


Meggyes Rita, a Kohász   edzője   ismerve a  résztvevő csapatok játékának minőségét, erősségét jogosan bízott leányai sikerében.  

- Ez a gyermekverseny felöleli az egész általános iskolai korosztályt. Két korosztály - a legfiatalabbak - szivacslabdázók,  utánuk még öt évfolyam verseng kétszer harminc perces mérkőzésekkel.  Keleti, nyugati területi felosztásban, külön csoportot képez Budapest. Bizakodom, mert  legalább a második helyen bejuthatunk az országos  döntőbe. Ehhez azonban a Szekszárd csapatát  le kell győznünk.

Kukucska Viktória dob kapura, a háttérben  társa, Klujber Katrin (76) figyeli: lesz-e gól az akcióból (Fotó: Vohlmann György)

Nagy siker lenne a  végső cél elérése. Az első helyre most is a Szombathely a legesélyesebb, tavaly is ők nyertek - latolgatta   csapata esélyeit Meggyes Rita. Két csoportban játszott a hat csapat.  Érd, D. Kohász, Beszterce  és a Szekszárd, Haladás, Körmend   volt a  hármas. A csoportmérkőzéseken nagy fölénnyel nyertek a dunaújvárosi lányok. Az Érd ellen 18-12-re, a Beszterce ellen 14-9-re győztek.  

Ezután következett a Szekszárd elleni sorsdöntő találkozó.  Nagyon jól kezdtek Meggyes Rita tanítványai. Jelentős előnyt szereztek, ám az első félidő végétől kisebb hullámvölgy következett. Szerencsére mindig volt valaki, aki tovább lendítette a csapatot, és maradt az előnyből.  Sikerült nyerni  14-12-re. A Kohász összeállítása: Deák - Kukucska, Klujber, Solymosi, Berkes, Nagy Zs., Müller.  Cserék:  Herényi (kapus),     Liu, Szűcs,  Szabó, Nagy B., Sándor, Bándi, Hutterer, Izsák.  Edző: Meggyes Rita. Ezután  az erős Szombathellyel játszott a Kohász, és 24-12-re  kikapott. De a második helyről is  irány a döntő! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!