Sport

2013.06.21. 10:06

Örvendetes eredmények a diákolimpián

Örvendetes, hogy Dunaújváros körzetében egyre komolyabb sporteredmények születnek. Ez főképp a települések diáksportjára jellemző.

Jankó Árpád

Perkátán legutóbb az atléták és a fiú, illetve leány labdarúgók bizonyítottak. A perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskola rendszeresen több sportágban is indítja sportolóit a diákolimpia sorozatában. Benke Zoltán testnevelő-edző különösen az atlétikára, ezen belül kiemelten a mezei futóversenyekre, a fiú- és a leányfutballra és természetesen az eredményekre lehet büszke.

Az egyéni megyei atlétikai diákolimpa döntőjében, Székesfehérváron szerepelt Németh Márk súlylökésben. Kiváló sorozatot produkált: hat kísérletéből öt sikerült, és ebből háromszor is tizenegy méter fölé került a négykilós golyó. Ezzel a teljesítménnyel (11,74 m) ezüstérmet szerzett Márk.

A megyei diákolimpia döntőjében Németh Márk súlylökésben remek sorozatot produkált, ezüstérmes lett

Szintén Székesfehérváron rendezték meg a Telekom labdarúgó diákolimpia megyei döntőjét, amelyen a Hunyadi lánycsapata immár harmadszor jutott el a döntőig. Hét együttes közül a fehérvári Vasvárit 4-0-ra verték meg a perkátai lányok, akik a Tác előtt csoportelsőként végeztek. A döntőben viszont az erősebb móri csapat 4-1-re nyert, így a perkátaiak ezüstérmet szereztek.

A csapat tagjai: Foltán Viktória, Fegyverneki Csenge, Fórizs Antonella, Áldott Napsugár, Bolvári Dorina, Héber Fanni, Kovács Gréta, Láng Orsolya, Rafael Laura, Mészáros Viktória.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!