Sport

2017.05.26. 17:33

Összesítésben az ötödik legjobb idő a Dunaferr kenusáé

SZEGED - Pénteken délután bemutatkozott a hazai rendezésű világkupán a Dunaferr SE kenusa, Hajdu Jonatán, aki C-1 200 méteren állt rajthoz.

Gallai Péter

A dunaújvárosi fiú a második futamban volt érdekelt, ahol végül szoros befutó után másodikként ért be a célba a grúz Zaza Nadiradze mögött. Hajdu ezzel simán jutott tovább a ma délutáni középdöntőbe, ahol az első futamban a négyes pályán lapátolhat.

Mivel Jonatáné az ötödik legjobb idő, így okkal bizakodhat a vasárnap délelőtti döntős szereplésben.Ami pedig a többieket illeti: magyar szempontból - csapatunk 51 ép és 12 paraversenyzővel vesz részt az eseményen, amelyre hivatalosan 66 nemzet jelezte részvételét - nem lesz üresjárat a szombat délelőtti döntők során, mindegyik számban szoríthatunk hazai kajakosért, illetve kenusért.

Mindössze három versenyszámban, férfi K-1, K-2 és C-2 1000 méteren nem lesz ott mindkét magyar egység, ennek ellenére a fiatalok mindenhol helyt álltak.Egyébként a megmérettetésen Rió négy egyéni olimpiai bajnoka is vízre száll, a parton pedig az anyai örömök előtt álló ötszörös olimpiai bajnok, Kozák Danuta szorít a magyar versenyzők sikereiért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!