Sport

2017.08.23. 17:55

Őszi rangadók sora kezdődik - Ismét találkozik egymással a Szuperkupa két résztvevője!

A jövő héten megkezdődnek a küzdelmek a Markó Lajosról elnevezett városi kispályás labdarúgó-bajnokság 2017/2018. évi szezon első- és másodosztályában.

Gróf András

A bajnokságokat őszi és tavaszi rendszerben, oda-vissza körmérkőzéses formában bonyolítják le. Az őszi szezon augusztus 28-án kezdődik, és november 10-én fejeződik be. A mérkőzések helyszíne a Lorántffy szakközépiskola műfüves pályája. A találkozók időpontját a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága írja ki, a sorsolásnak megfelelően.

Az Acerbis első osztályban tíz csapat kezdi meg a küzdelmeket. Az első forduló érdekessége, hogy ismét találkozik egymással a Szuperkupa két résztvevője, a Karmacsi Autó és a Kemi-Ker Kft. csapata. A bajnokság helyezési sorrendjét a mérkőzéseken megszerzett pontok összessége határozza meg, de a bajnoki címről, illetve az osztályozós helyekről csak pontkülönbség dönthet. Azonos pontszám esetén a rájátszás dönt. Ebből az osztályból nincs azonnali kieső, hiszen a kilencedik és tizedik helyezett gárda a Campus osztály második, illetve harmadik helyezettjével játszik kupaszabályok szerint oda-visszavágó rendszerben osztályozót.

A következő hetekben is parázs küzdelmekre számíthatunk Fotó:A.G.

Az első forduló mérkőzései: Szil-Ker Ablak - Steelworkers (augusztus 28. 18 óra), GBB Kft. - SZP-Asztalos (augusztus 28. 19 óra), Dunaferr Vasas - Siker Ablak GSV (augusztus 28. 20 óra), Dunabiztos Micro - Fejó Therm Kft. (augusztus 31. 19 óra), Kemi-Ker Kft. - Karmacsi Autó (augusztus 31. 20 óra). A Campus másodosztályban tizenegy együttes nevezését fogadták el a szervezők. A bajnoki év végén az első helyen végzett gárda automatikusan felkerül az első osztályba, a második és harmadik a fentiek szerint osztályozót játszik. A tizedik és tizenegyedik együttes osztályozót játszik a bennmaradásáért a harmadosztályban második és harmadik helyen végzett csapatokkal.

Az első forduló mérkőzései: Balck & White - Gazdagok és Szépek (augusztus 29. 18 óra), Papa SE - BT Mirage (augusztus 29. 19 óra), Asztalos Gumiszerviz - Irapuató (augusztus 29. 20 óra), Varázs Kép - Akrasz Bau (szeptember 1. 18 óra), Gyalog Galopp - Royal Flush (szeptember 1. 19 óra). Szabadnapos: Széchenyi Pékség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!