Öt dunaújvárosi a válogatottban

2017. január 20., 19:30 szerző: Gallai Péter fotós: Zsedrovits Enikő
komment
Dunaújváros - A csütörtöki női vízilabda bajnoki forduló után a válogatotté lesz a főszerep, az olaszok ellen készülő keretbe öt Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics játékos kapott meghívót.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Izgalommentes, edzésnek felérő meccsen győzött 21-4-re a DUE-Maarsk együttese a Honvéd ellen hazai pályán, így Mihók Attila gárdája immár hétből hét meccset nyert meg a felsőházi rájátszásban. A forduló másik két meccsén is papírforma eredmény született: BVSC - Szeged 13-7, UVSE - Szentes 16-7. A tabellát az UVSE vezeti 33 ponttal, a Dunaújvárosnak 31, a BVSC-nek 22 van.

A válogatott keddi, olaszok elleni hazai meccse miatt most szünet lesz a pontvadászatban, Bíró Attila kapitány tizenhét játékossal kezdte meg a felkészülést a BVSC uszodájában a január 24-én, kedden 20 órakor kezdődő összecsapásra. A DUE-Maarsk alakulatából ezúttal öt játékos kapott meghívót, a kapus Kasó Orsolya, valamint Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Szilágyi Dorottya és Somhegyi Noémi.

A DUE-Maarsk egyik válogatottja, Somhegyi Noémi Fotó: Zsedrovits Enikő

A B csoportban a mieinken kívül Olaszország és Franciaország szerepel még. Eddig egy kör ment le, a nyitányon 16-6-ra győztünk a franciák ellen.

- A magyar válogatott szeretné folytatni azt az erődemonstrációt az olaszok ellen, amit tavaly megkezdtünk, de nem lesz egyszerű dolgunk. Ellenfelünknél a hírek szerint Tania di Mario sokadszorra hagyja abba, talán nem lesz itt, de egyébként komplett csapattal érkeznek, hasonlóan hozzánk ők is a Világliga-döntőbe jutást, illetve a jó világbajnoki szereplést tűzték ki célul - fogalmazott Bíró Attila szövetségi kapitány az MVLSZ honlapján.

Gallai Péter

2017. január 20., 19:30 szerző: Gallai Péter fotós: Zsedrovits Enikő

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...