Sport

2014.11.20. 18:01

Öt dunaújvárosi karatéka érdekelt a svájci Európa-bajnokságon

Dunaújváros - November 8-án Pakson rendezték meg az ippon shobu karate magyar bajnokságot. 35 egyesület, 264 versenyzője, 441 nevezést adott le. A dunaújvárosi Makita-Hikari Dojo 23 versenyzővel képviseltette magát

Agárdy Csaba

A hikarisok ideális felkészülése adva volt, csak fejben kellett odatenni magát mindenkinek. A szülők, hozzátartozók részéről is megvolt a támogatás. Németh Kitti és Schneider Gellért személyében a megbízott edzői támogatás is adva volt.

- A kedves olvasók részére tájékoztatásul közöljük, hogy nagyon sokszor edzői háttér nélkül versenyeznek a sportolóink, mivel az edzőinknek versenybírói kötelezettségek is vannak. Ezen a versenyen ismételten voltak nagy csaták is, de időnként nem mindenki tette oda magát százszázalékosan. Dicséretes teljesítmény Miskovitz Máté szereplése, aki az utolsó edzésen lázas betegség miatt nem vett részt, másnapra anyukája összerakta és ezek után mindkét számát megnyerve magyar bajnoki címet szerzett. Az eredményhirdetés után, nem várva meg a verseny végét, indultak is haza, mivel újra belázasodott - tudtunk meg néhány háttérinformációt Schneider Lászlótól, a Hikari vezetőjétől.

Az öt dunaújvárosi versenyző, akik érdekeltek a november végi zürichi Eb-n, ott voltak számaikban a döntőkben. Sajnos Kovács Bence mind a junior, mind a felnőtt számban leléptetéses vereséget szenvedett. Utóbbi kategóriájában sajnos ellenfele kis rájátszása is segítette a leléptetést.

Szűcs József a junior kata számban, míg Szilaski Szonja korcsoportjában kumite számban szerzett bajnoki címet. A feladatok közül hátra van még a svájci Európa-bajnokság, decemberben a minősítő övvizsga, majd a szokásos évzáró nyílt bemutató edzés következik.

I. korcsoport. fiú kata: 2. Kindle Csaba. I. krcs. fiú kumite: 2. Kindle Csaba. II. krcs. fiú kata: 2. Kuti Botond. III. krcs. lány kata: 2. Hajdu Luca, 3. Szilaski Szonja. III. krcs. lány kumite: 1. Szilaski Szonja, 2. Hajdu Luca. III. krcs. fiú kata: 1. Miskovitz Máté. III. krcs. fiú kumite: 1. Miskovicz Máté. IV. krcs. lány kata: 3. Pásti Anna. VI. krcs. lány kata: 4. Kovács Antónia. VI. krcs. fiú kata: 4. Kiss Dávid.

VIII. krcs. fiú kata: 2. Szlávik Bence. VIII. krcs. fiú kumite: 2. Kovács Máté.

IX. krcs. (kadet) fiú kumite: 2. Vajai Viktor. X. krcs. (junior) fiú kata: 1. Szűcs József, 4. Kovács Bence. X. korcsoport (junior) fiú kumite: 3. Kovács Bence.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!