Sport

2015.06.21. 05:50

5. lettek a vízilabdás lányok az I. Európa Játékon

Az I. Európa Játékon, amely vízilabdában ifjúsági Európa-bajnokság is volt egyben a magyar leány válogatott utolsó mérkőzésé legyőzte Hollandiát, és megszerezte az ötödik helyet. A találkozón mindkét dunaújvárosi játékos, Vályi Vanda és Mchunu Hlengiwe is szerepelt.

Kimondottan rosszul indult a mieink számára a találkozó. Ugyan Mchunu Hlengiwe ötméteresével vezettek, ám erre négy gól volt a rivális válasza. Ekkor attól lehetett tartani, hogy akárcsak a csoportmérkőzések során, akkor 14-9-re nyertek a hollandok, ismét alapos verésben részesül csapatunk A védekezés sehogy sem állt össze, és akkor a támadásra már jelzőt is nehéz találni, a megúszó Vályi Vanda gólján kívül mást nem jegyezhettünk fel. Egy szó, mint száz: gyengén játszottak a lányok. Azonban a 6-3-as szünetbéli állás még adott esélyt a folytatásra. Azonban a folytatásban sem változott sokáig sok minden, egymás után két emberelőnyös helyezet is elpuskáztak a lányok, akik ekkor 0/6-nál tartottak. A hetediket Miklós Réka lévén belőtték végre, amely után Mihók Attila Magyari Alda helyett beküldte a kapuba Lekrinszki Ginát. Mintha sejtett volna valamit Írjuk ezt azért, mert azonnal gólt lőtt. Nem, nem tévedés: gólt lőtt! Történt, hogy a kihagyott holland helyzet után indítani próbált, ám labdája megpattant egy holland fején, és a kapuba hullott a labda. Már megérte beküldeni. Többek között ennek a ritkán látható találatnak, illetve persze az összeálló védekezésnek hála 6-5-re jött fel a csapat, így az utolsó negyed előtt voltaképpen nyílt volt a parti. És ha egy üzlet beindul: 5.05-tel a vége előtt már 8-7-re mi vezettünk. Felpörgött a meccs, felpörgött a csapat az a bizonyos kapusgól a jelek szerint mindent megváltoztatott. Ádám Emília újabb ötöst brusztolt ki, Miklós Réka belőtte, ezekben a pillanatokban egyértelműen a hollandok fölé nőtt a magyar válogatott. Vályi Vanda bombája a fáról akadt be, már 5-0-s szakasznál járt a csapat úgy, hogy kettős emberhátrányt is kivédekezett. Brigit Mulder vetett végett a góltalanságnak, Rogge lövését aztán viszont már védte Lekrinszki, így 56 másodperccel a vége előtt megnyugtatónak tűnt a 10 8-as előny. Anouk Bergsma gólja után 30 másodperc volt vissza, azaz csak meg kellett tartani a labdát. Nem sikerült, Lekrinszki átdobta a másik kapu fölé, öt másodperc volt hátra, az ellenfél időt kért. Szerencsére Rogge aztán csak fölé tudta lőni a labdát, így 10 -9-re megnyerte a mérkőzést a magyar leány válogatott.

Az 5. helyért

Hollandia Magyarország 9-10 (4-2, 2-1, 0-2, 3-5)

MAGYARORSZÁG: Magyari Hertzka 2, Vályi V. 2, Urvári, Farkas T. 1, Tóth Cs., Mchunu 1. Csere: Vogt, Miklós R. 2, Kiss E., Mucsy 1, Ádám, Lekrinszki (kapus) 1. Szövetségi edző: Mihók Attila

Gól emberelőnyből: 3/9, ill. 1/8. Gól kettős emberelőnyből: 0/1, ill. . Gól ötméteresből: 1/1, ill. 3/3.

A döntőben: Oroszország Spanyolország 10-10 5 méteresekkel 7-6 (3-3, 1-2, 2-3, 4-2)

A bronzmérkőzésen: Olaszország Görögország 7-8 (3-1, 1-2,1-3, 2-0)

A torna végeredménye: 1. Oroszország, 2. Spanyolország, 3. Görögország, 4. Olaszország, 5. Magyarország, 6. Hollandia, 7. Németország, 8. Szlovákia, 9. Szerbia, 10. Franciaország, 11. Nagy-Britannia, 12. Izrael.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!