Sport

2017.08.20. 18:15

Ott lehet a vb-n is Kovács Zsófia és Dévai Boglárka

DUNAÚJVÁROS A női válogatott tornászok a világbajnokságra készülnek, amely október 2-án kezdődik Montreálban. Draskóczy Imre szövetségi kapitány még több bizonytalanságról is beszámolt, ami érinti a női válogatott összetételét, felkészülését.

Jankó Árpád

Ami biztosnak látszik: a dunaújvárosi Kovács Zsófia, mint Európa-bajnoki ezüstérmes és Dévai Boglárka bronzérmes tornászunk helye a válogatott keretében. A négytagú magyar csapat összetétele még nem végleges, harmadik és negyedik helyére kell kijelölni majd versenyzőket. A kapitány a korábban sérülésekkel bajlódó Böczögő Dorina szerepléséről sem mondott le. Kovács Zsófia, ha igaz, mind a négy szeren fog indulni a világbajnokságon, legalább is a tervek szerint.

A következő verseny Kovács számára az országos bajnokság lesz Fotó: Ady Géza

A felkészülésről, a versenyzők állapotáról majd többet lehet tudni két hét múlva, ugyanis akkor rendezik majd az országos bajnokságot. Ezen Kovács Zsófia, Halász Dóra Szimonetta és Miklós Dorina alkotja majd a Dunaferr csapatát. Szeptemberben a szombathelyi Challenge világkupaversenyen is többet tudunk majd a válogatottról, így Kovács Zsófiáról is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!