Sport

2014.09.28. 14:15

PAFC–DPASE: Érthetetlen második félidő

Az OTP Bank Liga NB I kilencedik fordulójában a felcsúti Pancho Arénában vendégeskedett a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata, és 3-2-re kikapott.

Gróf András

Puskás Akadémia FC – Dunaújváros PASE 3-2 (0-2)
Pancho Aréna, 2000 néző. Vezette: Vad II István (Berettyán, Szalai).
Puskás Akadémia FC: Danilovic – Lorentz, Vaszicsku, Kelic (Tamás 46. p.), Fabio – Tóth (Margitics 84. p.), Polonkai, Lencse, Szakály, Czvitkovics (46. Sallai 46. p.) – Tischler. Vezetőedző: Benczés Miklós.
Dunaújváros PASE: Milinte – Dodlek, Gavric, Szekeres, Csehi – Nikházi, Józsi – Orosz (Thiago 74. p.), Jakab, Zsótér (Böőr 74.p.) – Peric. Szakmai igazgató: Dobos Barna.

Az összecsapás elején a hazai együttes irányította a játékot, de a játékrész közepétől a dunaújvárosiak akarata érvényesült. A negyvenedik percben Orosz közeli lövésével megszerezték a vezetést a vendégek (0-1). A félidő lefújása előtt Peric talált a hálóba (0-2), így megnyugtató előnnyel vonulhatott pihenőre az újvárosi együttes.

Orosz Márk (29) lőtte a DPASE első gólját. A háttérben a felcsúti Tischler Patrik és Jakab Dávid (25)

A fordulást követően azonban érthetetlenül visszaesett a DPASE játéka, így a hatvankettedik percben Lorentz szépített (1-2). Nyolc perccel később Szakály szemfülesen elpöckölte a labdát Milinte elől. A dunaújvárosi védők kivágták a labdát, de a játékvezető úgy ítélte meg, hogy a labda már áthaladt a gólvonalon (2-2). A mérkőzés hajrájában Jakab kétszer is sárga lapot érően szabálytalankodott, így a hetvenhetedik percben kiállította játékvezető. Az emberelőnyt egy perccel később Tischler révén kihasználták a hazaiak, és kétgólos hátrányból megfordították a mérkőzést (3-2).

Benczés Miklós: – Egy-két gyengébb egyéni teljesítmény volt a csapatban, de sikerült úgy váltanunk, hogy átbillenjünk az eredménytelenségen. Nagyon örülök annak, hogy fiatal akadémistánk, Lorentz Márton eredményessége visszaadta a csapatnak a hitet ahhoz, hogy meg tudjuk nyerni a találkozót. A második félidőben nyújtott teljesítménye miatt nagyon büszke vagyok a csapatomra.

Dobos Barna: – A mai vereségünk fő oka az, hogy a második félidőben nem tudtuk azt a teljesítményt nyújtani, mint az első játékrészben. Megpróbáljuk kijavítani a hibáinkat, és remélhetjük, hogy idegenben is tudunk majd pontot szerezni, illetve mérkőzést nyerni.

További eredmények: Honvéd – Pécs 1-2, Paks – Debrecen 2-1, Kecskemét – Nyíregyháza 1-0, Győr – MTK -1-2, Pápa –Újpest 0-0, Videoton – Diósgyőr, Ferencváros – Haladás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!