Sport

2013.02.08. 20:09

Parádé után: irány Peking!

Remek játékkal győzte le a spanyol csapatot péntek este a Világliga selejtezőjében a magyar női vízilabda-válogatott, amelyben két dunaújvárosi ifjú is debütálhatott.

Gallai Péter

Merész András kapitány a fővárosi Kőér utcai uszodában rendezett meccsre ismét kevert egy kicsit a kártyákon, a kapuban ezúttal Gangl Edina kapott bizonyítási lehetőséget, aki a dunaújvárosi Kasó Orsolyát váltotta. A DF-Mex Motors azonban így sem maradt képviselet nélkül, ugyanis két 96-os születésű junior Eb-ezüstérmes, Gurisatti Gréta és Horváth Brigitta is helyet kapott a csapatban, sőt, bemutatkozásukat mindketten egy-egy góllal tették emlékezetessé. 

Magyarország_Spanyolország
13-11 (4-2, 5-3, 2-2, 2-4)

Magyarország: Gangl _ Czigány, Antal 3, Szücs 3, Keszthelyi 4, Tóth, Csabai. Csere: Somhegyi 1, Horváth 1, Illés, Gurisatti 1, Kövér-Kis. Szövetségi kapitány: Merész András.Spanyolország: Ester _ Espar A. 3, Ortiz, Pareja, Garcia 4, Lopez, Pena 1. Csere: Bach, Tarrago 1, Miranda, Blas, Espar C. 2, Meseguer. Szövetségi kapitány: Oca Miguel. Gól emberelőnyből: 15/5, illetve 15/5. Gól ötméteresből: 0, ill. 42. A magyar csapat végig irányította az összecsapást, Gangl parádézott a kapu előtt, elöl pedig a többiek is remekeltek, a lövők szorgosan termelték a gólokat, így a Dunaújváros sabadelli légiósa, Szücs Gabriella is. A meccs végére ugyan felzárkózott az ellenfél, de ez csak az eredmény kozmetikázására volt jó. összességében csak dicséret illeti a magyar lányok produkcióját az olimpiai második ellen.

A tizenhat éves Gurisatti Réka válogatottbeli bemutatkozása alkalmával gólt szerzett a spanyolok ellen (Fotó: Vohlmann György)

Merész András: - Nagyon örülök, hogy a komplett csapatával felálló, londoni ezüstérmes spanyolokat ilyen játékkal tudtuk felülmúlni, és ott vagyunk Pekingben, a szuperdöntőben. Ezen felül két tizenhat éves játékosunk is góllal tudott bemutatkozni a felnőttek között, ami jelzi: nagyon jó az utánpótlásunk. Azért akadtak hibák abban a stílusban, amit az ellenfelekre akarunk erőltetni, de mindig sikerült átlendülni rajtuk. Idegenben Kasó, most pedig Gangl remekelt a kapuban úgy, hogy tudták, nincs cseréjük. Ez csak erősíti a posztonkénti konkurenciaharcot, ami szintén jó, s ezzel visszautalhatok Gurisatti és Horváth bemutatkozására is. 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!