Sport

2017.05.04. 16:10

A testvérpár mindkét tagja ígéretes röplabdás-karrier előtt áll

Dunaújváros - Örömteli dolog, ha egy családból a gyermek bekerül a felnőtt röplabda-válogatott keretébe. Ez az érzés duplázódik, ha egy testvérpár mindkét tagja meghívót kap a nemzeti együttes edzőtáborába. Ebben a megtiszteltetésben részesült a Dunaferr SE két játékosa, Gebhardt Áron és Norbert, akik az észtországi világbajnoki selejtező tornára készülő keret tagjai.

Gróf András

Az 1995-ben született Áron száznyolcvanöt centire nőtt, és liberó poszton játszik. Testvére Norbert 1996-os születésű, kettő centiméter híján két méterre nőtt, így ő ütő pozícióban érzi a legjobban magát. Jelenleg mindketten a Hild József Szakiskola magasépítész technikusi képzését végzik. A Petőfi iskola diákjaként több sportágat is kipróbáltak, de az utánpótlás-nevelésben igen tapasztalt Kelemen István kiválasztotta őket röplabdázni. Valahol ez sorsszerű volt, hiszen édesapjuk, Gebhardt Zoltán is NB I-es röplabdás volt a Dunaújvárosi Kohászban. Ennek köszönhetően a fiúk gyerekként rendszeresen jártak az első osztályú meccsekre. Az eddigi dunaújvárosi pályafutásukat rengeteg siker jellemezte. Diákolimpiai címek a Hild iskolával. Serdülő, ifjúsági és junior magyar bajnoki címek, amit követett a felnőtt NB I-es játéklehetőség. Végigjárták a korosztályos válogatottakat is, aminek köszönhető tulajdonképpen a mostani meghívó is. A fiúk párhuzamosan futó karrierjében sok a közös eredmény. A Dunaferr SE felnőtt csapatával Magyar Kupa bronzérem, bajnoki negyedik helyezés.

Az U21-es válogatott tagjaként vb-selejtezőn legyőzték a lett és a görög csapatot. Egy rövid időszakra szétvált az útjuk, hiszen Norbert Kecskemétre igazolt, ahol bajnoki és MK ezüstéremmel gazdagodott, de egy év múlva ismét az újvárosi csapat játékosa lett. Az elmúlt NB I-es bajnokságban szerettek volna a legjobb négy közé kerülni, de az egyik csapattársuk szezon közben távozott, ami negatívan hatott a gárda teljesítményére. A válogatott dunaújvárosi edzőtábora előtt Áron a következőképpen értékelte a helyzetet. - Célunk, hogy bekerüljünk az utazó keretbe, és ott minél több játéklehetőséget kapjunk. Úgy érzem, a nyitás-fogadás az erényem, és sikerült az elmúlt időszakban a mezőnyvédekezésemen is javítani, azonban fizikálisan kell sokat fejlődnöm. Bízom benne, hogy az argentin szövetségi kapitány egy olyan új stílust honosít majd meg, ami az eddigieknél eredményesebb lehet.

Gebhardt Áron (b) és testvére Norbert (j), a Dunaferr SE röplabdázói bekerültek a felnőtt válogatott keretébe Fotó: Ady Géza

Norbert is önkritikusan látja a lehetőségeit.

- Fizikálisan és mentálisan is sokat kell még előrelépnem. Erényem talán a támadások hatékony befejezése, és a rengeteg elvégzett munka. Azért dolgozunk mindketten, hogy sikerüljön egy profi bajnokságba igazolnunk, ahol jó körülmények között játszhatnánk. Ilyen lehetne az olasz, belga, német, lengyel vagy orosz liga. Ehhez szükséges a klub, illetve válogatott szinten a minél jobb teljesítmény. Azzal is tisztában vagyunk, hogy a nemzetközi összecsapásokon lehet kitűnni.

A fejlődéshez biztos hátteret biztosít számukra a család, a Hild iskola, ahol a tanárok megértőek és mindenben támogatják őket. Ugyanez mondható el a Dunaferr Sportegyesületről is, ahol a vezetők és Tomanóczy Tibor vezetőedző is megadja a szükséges szakmai segítséget.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!