Sport

2013.12.19. 19:45

Példás munkát végeznek a kajak-kenu szakosztálynál

Dunaújváros - Közel kilencven tagszervezete közül az országos bajnoki pontversenyben tizenötödik lett a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztálya 2013-ban.

Gallai Péter

A szövetség is képviseltette magát, a képen Csabai Edvin (b), Ábrahám Attila és Angyal Zoltán (Fotó: a szerző)

Összesítésben tizenhat versenyen 54 arany-, 52 ezüst- és 41 bronzérmet nyertek a dunaújvárosi lapátforgatók mindez a héten rendezett évzáró összejövetelen hangzott el, amit a Magyar Kajak Kenu Szövetség vezérkara, dr. Ábrahám Attila főtitkár, Csabai Edvin szakmai igazgató, Hüttner Csaba utánpótlás szövetségi vezetőedző, Angyal Zoltán korábbi felnőtt kapitány, szakmai koordinátor is megtisztelt jelenlétével.

Ábrahám Attila köszöntőjében elmondta: Dunaújvárosból mindig kerültek ki nagyszerű versenyzők, szakemberek. Idén is számtalan sikert arattak a fiatalok, kiemelném Vass Andrást és Hajdu Jonatánt. Látszik, hogy a kenu szakág milyen erős és az is, remek szakemberek dolgoznak a klubnál. A szövetség nevében arra tudok ígéretet tenni,erőnkhöz mérten támogatjuk a Dunaferrt.

Pető Zsolt szakosztályelnök kinek munkájáról csak elismerően szólt Ábrahám Attila értékelőjében kiemelte: nagy eredmény, hogy összesítésben tizenötödik lett a szakosztály az országos rangsorban, a tíz-tizennyolc év közöttieknél pedig a tizedik. Majd elmondta, szövetségi pályázatból és szponzori segítséggel 14,3 millió forint támogatást kaptak idén.

Mátyás Gábor, a Dunaferr SE vezetőjét meglepte, milyen komoly szövetségi csapat érkezett, ami azt jelenti, kitüntetett figyelmet fordítanak az itt folyó munkára. Az eredményeket látva joggal gondolhatjuk azt, érlelődik egy csapat, akik közül a következő olimpián többen képviselhetik a klubot. Pető Zsolt óriási terhet vett le a Dunaferr SE válláról azzal, hogy vállalta a csónakház üzemeltetését.

Ezt követően díjazták az év legjobbjait, elismerést kaptak a szponzorok, a médiák (köztük a DH) képviselői, de Pető nem feledkezett meg a vízitelep gondnokairól, na meg a sikerekben kulcsszerepet játszó három edzőről, Weixl Mónikáról, Molnár Gergelyről és Hubik Andrásról sem.

Az év legjobbjai: Gáspár Levente, Szellák Szabina, Pető Ákos, Kollár Kristóf. Slihoczki Ádám, Némedi Konrád, Kovács Máté, Kiss Roberta, Pető Réka, Kiss Balázs, Horváth Máté Sebestyén, Hajdu Jonatán, Devecseri Ádám, Vass András. Eredményes versenyzéséértkapott elismerést: Koós Marcell, Sári Roland, Székely Dorka, Kiss Tímea, Csőregi Dorka, Makádi Nikolett, Goldschmidt Bence, Náhlich Csaba, Hajdu Gergő. A masters korosztály: Vedelek István, Vidák Ferenc, Hubikné Tarján Éva, Jászainé Hajdú Rozália, Józsa István, Balogh István, Kálmán Sándor, Martinkó György, Varga József, Juhász Attila, Kurucz Zoltán.

 



Címkék#kenu#kajak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!