Sport

2017.03.07. 19:15

Pénteken Békéscsabán folytatják

Dunaújváros - Nagyon bizakodott a D. Kohász női kézilabdacsapata, hogy képes lesz Székesfehérváron a bravúrra. Sikerült. Ezzel a dunaújvárosi együttes jó sorozata folytatódott.

Jankó Árpád

A 27-26-os Kohász-győzelem a jó képességű légiósokkal megerősödött Alba Fehérvár ellen, ráadásul idegenben valóban komoly siker.

Amikor György László vezetőedzőt arról kérdeztem: véleménye szerint mi döntötte el a mérkőzést, azt válaszolta, mindkét csapat hibákat követett el, de mi jobban akartuk a győzelmet, és kevesebbet rontottunk.

Rácz-Vincze Melinda
Fotó: Ady Géza

Majd folytatta:

- Sokat készültünk a mérkőzésre, a Fehérvárra. Be is tartottuk a taktikát. Egy probléma még változatlanul fenn áll: a helyzetkihasználásunk nem az igazi. Szoros végjátékra számítottunk. Arra vártunk, hogy az ötvenedik perc környékén ott legyünk a Fehérvár közelében, és akkor nem leszakadva küzdhetünk a győzelemért. A hajrában határozottabbá vált a védekezésünk. Ekkor néhány könnyű gólt is dobtunk. És ismét beigazolódott: a szélsőknek főszerepet kell adni a játékban. Klujber Katrin és Rácz-Vincze Melinda fontos gólokat dobott.

Természetesen szó volt Oguntoye Viktória sajnálatos sérüléséről is. A Kohász első számú kapusa nagyon fog hiányozni hat hónapig.

György László: - Az eset után beállt Csapó Kyra, és tudott is segíteni a csapatnak. Ezt várjuk tőle ezután is. Mellette van három tehetséges, utánpótlásnál játszó kapus, Pálinkás Viktória, Csiszár Ramona és Vártok Ramona. Sajnáljuk nagyon, ami történt, de mennünk kell tovább siránkozás nélkül. Tudom, hogy Oguntoye Viktória is ezt várja tőlünk.

A csapat jelenleg a pénteki (nem szombati) békéscsabai nagyon kemény bajnoki találkozóra készül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!