Sport

2013.08.13. 19:31

Pénteken jön a Vasas a DPASE-hez!

Dunaújváros – A Dunaújvárosi PASE – Vasas mérkőzéssel pénteken 15.30 órakor megkezdődik az NB II-es labdarúgó-bajnokság őszi szezonja.

Agárdy Csaba

Ennek kapcsán tartott kedden a dunaújvárosi klub sajtótájékoztatót a Corso Étteremben. Az összejövetelen az egyesület részéről Dobos Barna szakmai igazgató, Sztanó Miklós ügyvezető igazgató, Urbán Gábor és Thiago, két új játékos vett részt, a városi önkormányzatot pedig Hingyi László képviselte.

Dobos Barna elmondta, hogy fél évvel ezelőtt, amikor legutóbb az újságírókkal találkoztak, az új, egycsoportos NB II-be jutás volt a cél. Ez sikerült és most a szezonkezdetkor új célt fogalmaztak meg: a bennmaradást. A csapat az NB II mellett részt vesz a Magyar Kupában és a Ligakupában is, ahol a Pakssal, a Videotonnal és a Kozármislennyel kerültek egy csoportba. A szakmai igazgatótól Sztanó Miklós vette át a szót, aki azzal kezdte, pénteken fél négykor rangadó kezdődik a Dunaújváros Stadionban.

Fotók: Lázár Zsolt

– Két nagymúltú csapatról van szó, ami feljogosít minket arra, hogy rangadóról beszéljünk. Bízunk abban, hogy sok néző látogat majd ki a mérkőzésre. A hazai találkozókra a diák- és a nyugdíjas jegyek ötszáz, míg a felnőtteké nyolcszáz forintba kerülnek. Hétéves korig mindenki ingyenesen tekintheti meg a meccseket. Máshol már megszokott, de nálunk újdonság a támogatói kártya bevezetése. A drukkereink ezeket a kártyákat a pályán, a Corso Étteremben, a Corner Caféban és a Schell benzinkúton vásárolhatják meg.

Hingyi László önkormányzati képviselő köszönetét fejezte ki mind a vezetők, mind a játékosok felé a feljutás miatt: – A csapat stabil és ütőképes. Ezt bizonyítja az is, hogy akiket a vezetés le akart igazolni, azok nem sokat gondolkodtak, és jöttek Dunaújvárosba. Sajnálatos azonban, hogy a város nagyvállalatai nem akarnak részt venni Dunaújváros sportéletében és itt nemcsak a labdarúgásra, hanem a jégkorongra, a női kézilabdára és az egyéni sportokra is gondolok.

Egy újságírói kérdésre, hogy mi lesz a befejezetlen stadion sorsa, Hingyi László válaszolt: – A stadion befejezésére ígéretünk van, de döntés még nincs. A Vidám Parkban azonban műfüves pálya épül majd, és ez már az idén kész lesz.

A két játékos, Urbán Gábor és Thiago a korrekt vezetés és a komoly célok miatt igazolt Dunaújvárosba. Egyikük sem titkolta, szeretnének a városban bajnokcsapat tagjai lenni...A jó szereplés érdekében az első lépést a csapat pénteken délután a Vasas ellen teheti meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!