Sport

2016.08.02. 20:25

Pénteken rajtol az NB III

Dunaújváros - Megtartotta első sajtótájékoztatóját a 2016/2017. évi harmadosztályú bajnokság rajtjára készülő Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gallai Péter

Az újvárosiak a Közép-csoport nyitó mérkőzésén pénteken 19 órakor a Budafoki MTE gárdáját fogadják a Dunaújváros Stadionban. A nyári felkészülésről, és az elsőmérkőzés esélyeiről Dobos Barna vezetőedző beszélt.

Dobos Barna, a dunaújvárosiak szakmai vezetője Fotó: Zsedrovits Enikő

- A tavaszt egy összecsapott kerettel játszottuk végig, amelyet a saját utánpótlásból kiemelt játékosok, és az NB II-es játéklehetőség miatt érkezők alkották. Az utóbbiak többség átmenő állomásnak tekintette a klubot. A fiatalok közül pedig Tamaskó és Szellák az előrelépés reményében távozott. Ellen példa Tóth Tibor, aki, bár lett volna rá lehetősége, hogy magasabb osztályba lépjen, de hűséges volt az egyesülethez. Hat hete kezdtük meg a felkészülést az előttünk álló szezonra. Új csapatot kellett építeni, amit remélem, sikerült megfelelően megerősíteni. Azt azonban tudni kell, hogy a negatív gazdasági folyamatot sikerült megállítani, de nem dúskálunk az anyagiakban. A keret zömét dunaújvárosi kötődésű labdarúgók alkotják, akikkel az elsődleges cél az NB III-as tagságunk megőrzése, de hosszú távon a másodosztályba való visszakerülés a cél. A csapat gerince kialakult, de azért vannak még kérdőjelek. Mostani ellenfelünk a csoport egyik bajnokesélyese. Több volt NB I-es labdarúgó szerepel náluk, ami meglátszott a felkészülési mérkőzéseken elért eredményeikben. Ennek ellenére meglepetésre törekszünk, szeretnénk pontot vagy pontokat szerezni az idénynyitón. Azt azonban ne felejtsük el, hogy támadásban és védekezésben is türelemre lesz szükség a csapattal szemben. Sok az azonos képességű játékos, és az összeszokottság hiánya is hátráltathatja majd az őszi szezon elején a teljesítményünket. Sajnos kevés a támadó szellemű labdarúgó a keretben, de még ebben a hónapban lehetőség van az átigazolásra.

Az együttes csapatkapitánya a fél év kitérőt követően ismét újvárosi színekben pályára lépő Csehi Tamás lesz.

- Nem akartam távozni, de a körülmények így alakították a sorsom. A visszatérésem oka, itt élek a városban, itt szeretnék újra eredményt elérni. Szeretném a fiatal játékosok útját egyengetni.

Tizenöt év után tért vissza Dunaújvárosba a rutinos hálóőr, Vaszócsik Viktor. - Három hete érkezett a meglepő megkeresés, ami után kapcsolódtam be a munkába. Óriási megtiszteltetés, és egyben hatalmas kihívás is számomra, hogy itt lehetek.

Címkék#sport#foci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!