Sport

2013.03.27. 15:57

Péntekre revánsot tervez a D. Kohász

Dunaújváros - Az utolsó alapszakasz-mérkőzést játssza le pénteken hazai csarnokban a D. Kohász női első osztályú kézilabdacsapata. Az ellenfél a Kiskunhalas együttese.

Jankó Árpád

Az ifjúsági mérkőzés 14, a juniorok találkozója 16, a felnőttek ütközete pedig 18.45 órakor kezdődik. (Utóbbi szokatlan időpontjának oka az, hogy a SportKlub televíziós csatorna közvetíti a meccset.)

A dunaújvárosiak már biztos nyolcadikként várhatják a rájátszást a középcsoportban.  Hogy ez a tény tudat alatt  megnyugtatta-e  már (eddig is) a lányokat, az  érdekes kérdés.

Takács Dusmáta: "Remélem, már a mérkőzés elején nagy nyomást gyakorlunk a Kiskunhalasra, és a megszerzett előnyt végig tudjuk tartani

Takács Dusmáta beálló szerint ebben lehet némi igazság, de most azért legalább két komoly motiváció is serkentheti a csapatot.

- Szeretnénk visszavágni a Kiskunhalas csapatának, másrészt az országos  nyilvánosság is doppingolhat  majd bennünket  a játékban.  Nem lesz könnyű mérkőzés,  mert a kiskunhalasi gárda ebben az évben remekül szerepel. Gyorsak, agresszívak, nemcsak védekezésben, hanem támadásban is. Barna Éva, Szamoránsky Anikó, Takács Bernadett, a kapus Pető Renáta figyelemre méltó ellenfél.

Arra a kérdésre, hogy mi  a recept a Halas elleni játékban,  Takács Dusmáta a következőket mondta: - Keményen kell védekeznünk, és utána könnyű gólokat dobni.  Persze ehhez az szükséges, hogy mindenki betartsa a taktikát. Remélem, már a mérkőzés elején nagy nyomást gyakorlunk a Kiskunhalasra, és a megszerzett előnyt végig tudjuk tartani.

Izgalmas,  fontos  kérdés az is, hogy Ferling Bernadett  valamint  Gáspár Gabriella sérülése meggyógyul-e  péntekre. Ha nem,  Dusmáta szerint akkor is, nélkülük is  nyerni kell.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!