Sport

2012.11.29. 13:45

Peter Huba: azért jöttem, hogy a dobogó legfelsőbb fokára álljunk!

Nagyszerű bekkel erősítette meg védelmét a Dab.Docler csapata. A huszonhat éves szlovák bekk, Peter Huba csütörtökön írta alá a szerződését. A megállapodás szerint egyhónapos próbajáték vár rá.

Boda Bence

- Ez lesz az első Szlovákián kívüli kalandod. Várod már?

- Igen, nagyon várom, izgalmas élménynek ígérkezik. Sajnos a szlovák jégkorongban nagyon kemény és egy kicsit elszomorító a szituáció manapság. Főként pénzügyi problémák vannak, így régóta érlelődött már bennem a váltás gondolata. Más környezet, más benyomások  úgy érzem most erre van szükségem mint ember és mint játékos egyaránt.

- Mennyit tudsz a magyar jégkorongról? Esetleg a tavaly itt játszó Mihalik mesélt?

- Mi az hogy... A bajnokságról kevesebbet tudok, de a Dab.Docler csapatát nagyon is jól ismerem. Az igazat megvallva  bár a srácok arcát még sosem láttam  minden játékos nevét kívülről fújom Vaszjunyintól elkezdve Galaniszig. Persze Stephan Lundhról is sokat hallottam. Még azt is tudom, hogy a tavalyi szezonban Karel Gottot is hallgattak a fiúk az öltözőben...



- Nyilván nagy tapasztalattal rendelkezel már huszonhat évesen is. Mégis, mi a legnagyobb erősséged, mint védő?

- A korcsolyatudásomat minden csapatomnál méltatták eddig. A legnagyobb erényem talán mégis az, hogy az edző utasításait és a megadott taktikát maradéktalanul igyekszem betartani minden körülmények között, a lehető legfegyelmezettebben. 

- Négyszeres Extraliga-győztesként miért választottál egy magyar csapatot?

- Ahogy említettem mindenképpen új környezetre vágytam. Ezt senki ne értse félre, de az Extraliga sem vonzott már annyira, talán főként azért, mert négyszer már sikerült aranyérmet szereznem - kétszer-kétszer a Slovan Bratislavával és kétszer a HC Kosicével. Úgy érzem rengeteg újdonságot tartogathat számomra a MOL Liga. Sokszor nyertem már, s nagyon megszerettem az érzést, így ide is azért jöttem, hogy a szezon végén a dobogó legfelsőbb fokára álljunk fel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!