Sport

2014.09.24. 15:10

PLT-Szuper Kupát nyertek a birkózók

Dunaújváros - Két versenyen is szerepeltek szeptemberben a Dunaferr SE birkózói. előbb Pesterzsébeten, majd Veszprémben léptek szőnyegre.

Agárdy Csaba

Szeptember 14-én Pesterzsébeten az ESMTK csarnokában rendezték meg a serdülő szabadfogású csapatbajnokságot. A Dunaferr SE együttesében az alábbi versenyzők szerepeltek: Bálint Zoltán, Sipos Attila, Palkovics Patrik, Péntek Vanessza, Bartek József, Veres-Kovács Ádám, Farkas Zoltán, Szabó Péter, Vasas Bence. A dunaújvárosiak az Orosháza, a Szeged és a Csepel csapataival kerültek egy csoportba, ahonnan sajnos nem sikerült továbbjutniuk. Az összesítésben birkózóink végül a 11. helyen végeztek.

Szeptember 20-án Veszprémben gyermek I-II-III. és diák II-es korcsoport részére rendeztek meghívásos versenyt. A tizenhárom részt vevő csapatból összesen százhúsz birkózónövendék lépett szőnyegre fiúk és lányok vegyesen. A Dunaferr SE a gyermek I-es és a diák II-es korcsoportban is megnyerte a csapatversenyt, a négy korosztály összesítése alapján pedig a PLT-Szuper Kupa csapatversenyében a harmadik helyen végzett. A viadal ideje alatt az udvaron különböző programok várták az ifjúságot (ugrálóvár, kreatív asztal, íjászat).

Tombor István vezetőedző és Szabó Miklós edző kiemelte Mezei Kristóf, Kovács Máté aranyérmesek teljesítményét, valamint Csernák Ádám és Gajzer Bálint remek hozzáállását.

Eredmények:

2007-2008. gyermek II. korosztály: Karczub Márk 2. hely, Szabó Bíborka 3. hely.

2005-2006. gyermek I. korosztály: Matvi Márton 2. hely, Szentpáli Zalán 2. hely, Gajzer Bálint, 2. hely Koncz Levente 2. hely, Molnár Richárd 2. hely, Csernák Ádám 3. hely, Virág Tamás 3. hely Kovács Péter, 3. hely Grabecz Bence 3. hely

Diák II. 2003-2004. korosztály: Mezei Kristóf 1. hely, Kovács Máté 1. hely, Bartek Dávid 3. hely, Pintér Ádám 3. hely, Grosch Iván 3. hely, Nyirádi Bálint 3. hely.

 

Címkék#birkózás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!