Sport

2017.01.20. 15:25

Pozitívum, hogy kétszer is hátrányból álltak fel

Dunaújváros - Az egyszerűség kedvéért sokan mondták a Dunaújvárosi Acélbikák - ASC Corona Brassó mérkőzésről, hogy hatpontos. A csütörtöki ellenfél már most is a MOL Liga bajnoki tabellájának sokat ígérő negyedik helyén tanyázott. A hazaiak mögöttük állva vártak az ígérkező alkalomra.

Balogh Tamás

A rájátszásért folyó pontvadászatban aranyat ért volna a győzelemért járó három pont begyűjtése, ahogy ezzel együtt kellemes megoldás lett volna a hazaiak számára, ha a Brassó újabb pontok nélkül hagyta volna el a küzdőteret.

A mérkőzés nagyon rosszul, egy bekapott góllal kezdődött és hasonlóképen is folytatódott, hiszen a 2-0-ás vendég vezetés meglehetősen nehéz feladatot adott az Acélbikák számára. A hazaiakra nézve dicséretes, hogy a hátrányt Azari szenvedélyes vezérletével és szívós teljesítménnyel ledolgozták, s bár a fordítás már nem fért bele a hatvan percbe, a hosszabbítást kikényszerítették a dunaújvárosiak. Sajnálatos, hogy a kiélezett helyzetben Becze remek szólója, csak tapsot, Mihály kontrája viszont gólt hozott! Ez nekik kettő pontot, a DAB-nak egyet jelentett.

A harmadik dunaújvárosi gólt szerző Németh Péter „barátkozik" az egyik brassói játékossal Fotó: Zsedrovits Enikő

- Egy hajszálon múlt - mondtuk a mérkőzést követően Heikki Mälkiä vezetőedzőnek, aki így látta az összecsapást:

- Gyengén kezdtük az összecsapást, de utána már uraltuk a mérkőzést a második és harmadik játékrészben. Több mint elég gólszerzési lehetőségünk volt ahhoz, hogy megnyerjük ezt a meccset. Pozitívumnak számít, hogy kétszer is két gólos hátrányban voltunk, de végül sikerült 3-3-ra alakítani az eredményt. A hosszabbításban ismét volt egy szólónk ahhoz, hogy megnyerjük a találkozót. Sajnos kimaradt a lehetőség, visszakontráztak és az övék lett a két pont. Ilyen a jégkorong!

Az ASC Corona Brassó klasszisa Mihály Árpád a játékvezetéssel volt elégedetlen. A győztes góljáról ezt is elmondta: - Természetesen a hosszú karrier után még mindig nagyon jó a lelkemnek a góllövés. Különösen örülök, hogy a hosszabbításban én szereztem meg a döntő találatot!

A rájátszás sanszáról pedig így vélekedett a székely származású jégkorongozó: - Természetesen azért hajtunk, hogy benne legyünk a négyben. Persze a Dunaújváros, valamint a Debrecen is versenyben van még, nekünk csak oda kell figyelnünk minden meccsre. Majd a végén kiderül, hogy ki mire vitte. Jelenleg mindhárom csapatnak nyílt a játék.

A találkozóhoz kapcsolódó hír, hogy a Brassó légiósa, Garrett Clarke három meccses eltiltást kapott a fegyelmi bizottság pénteki döntése alapján. Ugyanis a játékos egy kisbüntetést követően a játékvezetői tevékenységet sportszerűtlen hangnemben bírálta, azt felszólításra sem hagyta abba. Ezt követően a bírót vulgáris hangnemben fenyegette.

Az Acélbikák legközelebb hétfőn 18 órakor Belgrádban lépnek jégre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!