Sport

2015.06.16. 15:50

Problémás szezon - Csak a módosított célkitűzést sikerült elérnie az adonyi csapatnak

A 2014/2015. évi Fejér megyei másodosztályú labdarúgó-bajnokság Agárdi Termál csoportjában a tizenharmadik helyen végzett az Adony együttese, ami az utóbbi évek leggyengébb szereplése.

Gróf András

Az adonyiak a nemrégiben befejeződött bajnoki évben huszonnégy pontot gyűjtöttek, amiből tavasszal csupán tizenegyet. Összesen hét alkalommal nyertek, három döntetlent játszottak, és húsz alkalommal nem sikerült pontot szerezniük. Negyvenöt gólt szereztek, és hetvennégyet kaptak, ami mínusz huszonkilences gólkülönbséget eredményezett. Az adonyiak számára rosszkor fejeződött be a bajnokság tavaszi szezonja, hiszen az utolsó három fordulóban két nagy különbségű győzelmet arattak. Mindkétszer otthon sikerült nyerniük. Előbb a Nagykarácsony együttesét verték 4-0-ra, míg a záró fordulóban az LMSK csapatát múlták felül 6-1-re.

Az adonyiak szakmai munkáját irányító Csorba József szerint sem ez a bajnoki esztendő az egyesület sikersztorija.

– Rendkívül nehéz szezonon vagyunk túl. Ami probléma elérhet egy labdarúgócsapatot, az minket el is ért. Gondolok itt sérülésekre, munkahelyi elfoglaltságra, és egyéb dolgokra. Ebben a bajnoki esztendőben összesen harminc labdarúgó szerepelt az együttesben, de kétszer egymás után ugyanabban az összeállításban nem tudtunk pályára lépni. A bajnokság indulásakor a középmezőny volt a célunk, de ezt a télen a biztos bentmaradásra módosítottuk. Ezt két fordulóval a vége előtt, a Nagykarácsony elleni hazai győzelemmel sikerült bebiztosítanunk. Állandó problémát jelentett, hogy a keretből négy játékos szombaton az öregfiúk csapatban szerepelt, másnap pedig a felnőtt bajnokságban. Az ifjúsági együttesből Szántó Patrik és Broschek Dávid jutott szóhoz, az előbbi hat gólt szerzett is a felnőttek között. A házi gólkirályunk kilenc találattal Németh Tamás lett. A csapatunkban a legjobb teljesítményt Nebucz Ferenc nyújtotta, őt a kapus Hamar Dávid követte a rangsorban. A következő bajnoki évre a felkészülést július tizennegyedikén kezdjük. Heti két edzés és egy felkészülési mérkőzés szerepel a programban. Sajnos a hagyományos Szabolcs Kupán való szereplésünket le kellett mondanunk, mert csak nagyon hiányos létszámban tudnánk kiállni. Klér Csaba befejezte a játékot. Egy gólerős támadót szeretnénk igazolni, akire igen nagyon nagy szükségünk lenne. Célunk, hogy a középmezőnybe kerüljünk, nem szeretnénk hasonló gondokkal küszködni a szezon végén, mint most.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!