Sport

2013.08.11. 22:00

Puebla után Kohász Kupa

Dunaújváros - A csabai nemzetközi kupa döntőjében egy góllal maradt alul a Kohász a Békéscsaba ellen.

Jankó Árpád

Az elmúlt hétvégén, pénteken és szombaton nemzetközi felkészülési kupán vett részt Békéscsabán (Puebla Kupa) a D. Kohász felnőtt női kézilabdacsapata. A házigazdákon kívül részt vett két romániai csapat, a Jolidon Cluj (Kolozsvár), a Zilah és a dunaújvárosi gárda. Az első nap a Kohász 34-31-re verte meg a Kolozsvár együttesét, másnap pedig a Zilah ellen győzött 30-25-re. Mivel a hazai békéscsabai együttes is nyert a kölföldi csapatok ellen, a döntőt a két magyar első osztályú gárda vívta. a végén egy góllal a csabaiak nyertek (30-29), és kupagyőztesek lettek.

A gólkirálynői címet viszont Ferling Bernadett nyerte el tizennyolc találattal.

A Kohász csapatkapitánya nagyon hasznosnak értékelte a békéscsabai tornát.

- Magam is kíváncsi voltam arra, hogy idegen környezetben, külföldi csapatok ellen mire leszünk képesek. Jól megálltuk a helyünket, csináltunk szép dolgokat védekezésben és támadásban is. A döntőben már két elcsigázott együttes küzdött egymással. A szombat-vasárnapi hazai Kohász Kupán remélhetően sok hazai néző szurkol majd nekünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!