Sport

2013.06.19. 11:05

Rácalmási ijászsikerek

A rácalmási Vajk Íjászkör Szekszárdon az országos terepíjász bajnokságon szerepelt június 15-én és 16-án.

Agárdy Csaba

A rácalmásiak közül Füle László Gábor aranyérmes lett. A Vajk Íjászkört négyen képviselték az országos bajnokságon. Ők voltak azok, akik vadászíjászként, egy másik versenyágban, a terepíjászatban is ki akarták próbálni tudásukat. A kétnapos viadalon az első napon huszonnégy, ismeretlen távon kihelyezett céltáblára kellett három-három lövést leadniuk az indulóknak, a második napon kimért távokra adtak le hetvenkét lövést.

A nagy meleg és az iskolai ballagási időszak ellenére százhúsz íjász nevezett gyermek, kadet, felnőtt és mester korosztályban, csigás, vadászreflex, olimpiai és tradicionális kategóriában. A vajkosok szépen helytálltak. Két kicsi lány, Pomóthy Dalma, aki nyolcéves, és Pomóthy Panna, aki tízéves képviselte a gyerekeket (14 éves korig), illetve egy ballagó diák, Füle László Gábor a kadeteket (15-17 év), és Füle László a mester korúakat (50 év felett).

A rácalmásiak eredményei.
Tradicionális kategória, mester korosztály: 7. hely Füle László. Vadászreflex lány kategória, gyerek korosztály: 3. hely Pomóthy Panna, 5. hely Pomóthy Dalma. Csigás irányzékos kategória kadet korosztály: 1. Füle László Gábor.



Pomóthy Dalma (balról) és testvére Dalma, a rácalmási Vajk Ijászkör tehetséges fiataljai az országos bajnokságon is bizonyítottak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!