Sport

2015.01.28. 15:35

Sakk: Rácalmáson háziverseny

Dunaújváros - Rácalmáson sakkoznak. Ez a hír nem magától értetődik, mert egy komoly csapatot, akár sakk-klubot létrehozni, vezetni nem olyan egyszerű.

Jankó Árpád

A nagyobbak közül Németh Afrodité és Molnár Kiara partija  (Fotó: Zsedrovits Enikő)

De Kondás László klubvezető nem az a típus, aki könnyen feladja. Jelenleg tizenöt kisgyerek lépeget a sakkfigurákkal, s talán majd az az idő is elérkezik, amikor a felnőttek megjelennek a foglalkozásokon. Egyébként Rácalmás évek óta részt vesz a dunaújvárosi Király Sakk SE által szervezett megyei körversenyen. Most pedig a klubvezető megrendezte a háziversenyt a rácalmási Jankovich M. Általános Iskola tanulói számára. Ez a verseny már válogatás (felmérés) volt a nemsokára induló diákolimpiai sorozatra. Ezen a következő eredmények születtek. Fiúk: I. korcsoport (a legkisebbek) : 1. Perczel Ákos, 2. Lampert Olivér. II. kcs.: 1. Szabó Noel, 2. Krizsán Balázs, 3. Mészáros Bálint. Lányok: I.kcs.: 1. Krizsán Krisztina. II. kcs.: Hegedűs Luca, 2. Molnár Kiara. IV: k.: 1. Blau Virág, 2. Filinger Artemisz, 3. Németh Afrodité.

 

Címkék#sakk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!