Sport

2013.04.09. 11:40

Radulovics Bojana fair-play életműdíjas

Dunaújváros - Bensőséges ünnepséget tartottak szerdán a fővárosban. A MOB Fair Play Bizottsága ünnepélyes keretek között kiadta az idei fair play díjakat. A bizottság elnöke dr. Kamuti Jenő jelentette be a díjazottakat.

Agárdy Csaba

A fair play díjat három kategóriában minden évben kiosztják.  Azok kapják meg, akik tanúbizonyságot tettek sportszerűségből. Akik nem ellenségnek tartják az ellenfelet, hanem tisztelik,  akik tiszta eszközökkel versenyeznek,  betartják a szabályokat, a csapatuk érdekét tartják a legfontosabbnak, akik magatartásukkal  példát mutatnak a fiataloknak, ők  érdemesek erre a díjra. Szerencsére a tavalyi év után most  is sokan voltak, akik méltók lehettek a fair play díjra. (Maga  Kamuti dr. is tulajdonosa ilyen díjnak, mivel annak idején   vívóként, civilben sebész orvosként  egy világversenyen,  a helyszínen összevarrta a riválisa  megsérült tenyerét.) 

Minden évben három kategóriában  tüntetik ki a  kiválasztottakat. A Fair Play Cselekedet-díj, a Fair Play Népszerűsítése-díj és a Fair Play Életmű-díj  két  fokozatból áll: a trófea és a diploma. 

A díjátadó ünnepségen részt vett Simicskó István sportállamtitkár, Borkai Zsolt,  a MOB elnöke is. De több hazai bajnok, világversenyek győztesei, nagyszerű magyar sportolók is megjelentek.

 

Radulovics Bojana  meghatottan mondott köszönetet a Fair Play Bizottságnak  a kitüntetésért (Fotó: Kovács Sándor)

Nekünk pedig  a harmadik kategória eredményhirdetése melengette    leginkább a szívünket.  Fair Play Életmű-díjat kapott Radulovics Bojana  kézilabdázó. A dunaújvárosi BL-győztes, sokszoros magyar válogatott, kétszeres Világ legjobbja meghatott szavakkal, elérzékenyülve  köszönte meg a díjat.  Miután ismertették  csodálatos pályafutását, és vetítettek is róla rövid filmet,  meghallgatta a díj indoklását.  Ennek  a lényege a következő  volt: sikeres  kézilabdázó múltja, becsületes versenyzése, a Kézilabda Akadémia létrehozása, a fiatalok nevelése.  


Radulovics Bojanát dr. Szabó József, Perjámosi Sándor, a Dunaferr SE egykori elnökei és a D. Kohász jelenlegi ügyvezetője  Szemenyei István  kísérte el az ünnepségre. - Sose játszottam alattomosan.  Eltűrtem az ellenfél durvaságait a mérkőzéseken, nem adtam vissza. De ennél  fontosabb volt nekem, hogy szívvel-lélekkel harcoljak a csapatomért, a magyar válogatottért. Most ugyanezt szeretném a fiatal kézilabdázókba belenevelni - mondta Radulovics.   


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!