Sport

2015.07.27. 11:32

Ragyogó képek és edzések Dunaújvárosban

Dunaújváros - A múlt héten, pénteken az alkalomnak megfelelő nyüzsgés jellemezte a Dunaújváros Sportcsarnok hangulatát.

Jankó Árpád

A Dunaújvárosi Kohász felnőtt női kézilabdacsapata és az utánpótlás gárdák fényképezése zajlott. Természetesen az új mezben pompáztak a lányok, kicsik és nagyok. Ám a kötetlen, vidám program, a szépítkezés, frizura igazítás mellett természetesen mindezek után az edzés sem maradt el. Ezt kihasználva és látva a jelenlévő sok-sok ismeretlen fiatal játékost rövid nyilatkozatra kértük az Akadémia ügyvezető elnökét, Szemenyei Istvánt, aki egyúttal a Rudas középiskola igazgatója is.

Piros Hummel-mezben az első csapat játékosai, feketében a szakvezetők, az Akadémia vezetői, a csapat mellett dolgozók, kék szerelésben pedig a három kapusFotó: Zsedrovits Enikő

- A beiskolázás nálunk megtörtént. Mégpedig egy sportosztályba és egy közgazdasági osztályba vettük fel a serdülő kézilabdás lányokat. Az ország minden tájáról érkeztek hozzánk tanulók, kézilabdázók. Szegedről, Szigetszentmiklósról, Vecsésről, Győrből, Tatabányáról három lányt, Mosonmagyaróvárról és még sok helyről jöttek hozzánk. Harmincöten költöztek be a kollégiumba, ahol teljes ellátást kapnak, és pedagógiai felügyelet mellett tanulhatnak. Vagyis az ő dolguk csakis az edzés és a tanulás.


Ritka pillanat, amikor a csapatok kézilabdázói a szurkolók helyét foglalják el

Kemény edzéseken vannak túl a lányok, mivel komoly versenyre készülnek. Augusztus 2-án Viborgba utazik az ifjúsági és a junior csapatunk, kétszer tizennyolc játékos. A csoport vezetője Horváth Tibor irodavezető lesz, aki már dolgozott a dán csapatnál. Edzőként György László és Meggyes Rita utazik. A Kohász két csapata az érkezés után kedden kezd játszani a Generation Handball nemzetközi utánpótlás tornán. Napi két-három mérkőzésen kell a dunaújvárosiaknak helytállni. A junior csapat címvédőként utazik, így számukra a túra ingyenes, nyilván szeretnének duplázni. Az ifisták pedig azon a héten kapnak egy remek lehetőséget az összekovácsolódásra.

Szemenyei István

Édes teher – Oguntoye Viktória kapus erőnléte kiváló, hisz könnyedén cipeli Triscsuk Krisztinát a hátán

Az ügyvezető elnök néhány szóval kitért a felnőtt csapat hétköznapjaira is.

És ez már az edzés pillanata. Szalai Babett a gumi félgömbön

- Gőzerővel gyakorol a felnőtt csapatunk is. Lezajlottak a felmérések, és folyik az erőgyűjtés. Július 16-án egy rendkívüli meghívásnak tettünk eleget. A csapat teljes létszámban Simontornyán játszott egy jótékonysági találkozón a helyi megyei bajnokságban szereplő csapattal. A bevételt egy gyermekkórház kapta meg. Mondhatjuk, Mátéfi Eszter szakvezető először láthatta új csapatát egy külső ellenféllel szemben kézilabdázni. Jó tapasztalatokat szerezhetett a szakvezetés a keretről, szép megoldásokat is láthattunk. Az első igazi előkészületi mérkőzést pedig nem is akárkivel, a Győri Audi ETO együttesével játssza a csapat Dunaújvárosban július 31-én, majd augusztus elején kétszer találkozunk az MTK-val.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!