Sport

2014.02.16. 20:05

Rájátszást érő győzelmet arattak a vízilabdások

Címkék#vízilabda

Fontos győzelmet gyűjtött be szombaton a Dunaújvárosi Főiskola VE női vízilabda együttese a BVSC ellen hazai medencében. A siker egyben azt is jelenti, hogy a lányok az alapszakasz végén az elődöntős rájátszást érő, első négy hely valamelyikén végezhettek.

Gallai Péter

A bajnoki alapszakasz végén az első a negyedikkel, a második pedig a harmadikkal találkozik a rájátszásban, az elődöntőkben. Mihók Attila lányai azzal a tudattal is ugorhattak a vízbe: amennyiben nyernek és a folytatásban hozzák a kötelezőket, akkor a negyedik helynél rosszabb helyen már nem végezhetnek. A dunaújvárosiak a meccs előtt tizenhat ponttal álltak a negyedik helyen, a BVSC pedig tízzel az ötödiken.

DFVE - BSVC-Zugló 10-6 (5-1, 1-1, 2-2, 2-2)

DFVE: Kasó Polák, Szilágyi 1, Menczinger 1, Csabai 1, Miskolczi 2, Garda. Csere: Wyckoff (kapus), Gurisatti 3, Horváth B. 2, Ziegler, Brezovszki, Andresz.

BVSC: Doroszlai Mátéová 1, Farkas, Illés 1, Dauda 2, Leimeter, Gyöngyössy 1. Csere: Horváth (kapus), Varga 1, Takács, Tamás, Szabó, Bors, Szmodics. Gól emberelőnyből: 13/5, illetve 10/3. Gól ötméteresből: 1/1, illetve 0/0.

Alaposan bekezdett a meccsen a hazai alakulat, Miskolczi, Csabai, Szilágyi góljával villámgyorsan ellépett a DF riválisától, majd Illés szépítésére, Menczinger és Horváth felelt még a negyedben. Tulajdonképpen itt el is dőlt a meccs, a folytatásban már egyenrangúbb partner volt a BVSC, de a hazai lányok is inkább a védekezésre koncentráltak. Mihók Attila így értékelte lapunknak a sikert: Elégedett voltam a négy negyed összességével, az első félidőben bátrak voltunk és megtaláltuk a jó megoldásokat. A másodikban nem vállaltuk el mindig a helyzeteket, ezért kicsit megszakadt a játék ritmusa, de ez abból adódott, hogy ez számunkra fontos meccs volt. A védekezés kimondottan jól működött, amíg hat gólt kapunk, addig a védelem a helyén van. Végig stabilan hoztuk a három-négy gólos előnyt, ami dicséretes, de jó lenne ha az erősségeinket három negyeden át tudnánk villogtatni. A második játékrésztől a védekezésre koncentráltunk, óvatosabban pólóztunk. A sikerrel ott vagyunk a play offban, most már arról kell beszélgetni, hogy az Újpest és a Szentes meccset idegenben hoznunk kell ahhoz, hogy arról a helyről tudjunk rajtolni a rájátszásban, amit elterveztünk. Ugyanis nem szeretnénk a minden bizonnyal alapszakasz első Egerrel találkozni ebben a körben. A találkozó legeredményesebbje, Gurisatti Gréta eképpen vélekedett: Nem volt könnyű meccs, az elején nagyon oda kellett figyelni, hiszen ősszel döntetlent játszottunk velük. Most úgy akartunk kezdeni, hogy ne legyen gond, már előző este a feladatra koncentráltunk. Szerintem, mint az eredmény is mutatja, mindent megcsináltunk amit Mihók Attila kért, az első negyed pedig megadta a lendületet. A folytatásban inkább biztonsági vízilabdát játszottunk, különösen az utolsó negyedben lassítottunk, mert tudtuk, hogy az ellenfél nyilván mindent megpróbál: gyorsabb lefordulások mellett mindent egyből ellőnek majd. Éppen ezért nem akartunk belemenni egy őrült úszásba, sikerült visszafogni őket. Most már ott vagyunk a legjobb négy között. Petrovics Mátyás, a vendégek szakvezetője tömören összefoglalta a lényeget: Nem lehet egy meccset 0-3-al kezdeni, az első percekben már el is dőlt a mérkőzés, ez számomra elfogadhatatlan.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!