Sport

2014.08.20. 18:05

Rajt a futsal NB I-ben, idegenben kezd a DF Renalpin FC

Pénteken 20.15 órakor a Rubeola FC Csömör ellen kezdi meg szereplését a 2014/2015. évi első osztályú futsal-bajnokságban a DF Renalpin FC együttese.

Gróf András

A sikeresen megvívott osztályozókat követően a százegyszeres válogatott, magyar bajnok és kupagyőztes Baranyai Pál vette át a szakmai munka irányítását, aki húsz éve dolgozik a futsalban.

A nyári átigazolási időszakban a következő játékosok érkeztek a klubhoz: Fekete Róbert (Dunakeszi Kinizsi), Apatini Márk (Dunakeszi Kinizsi), Ragadics Krisztián (Dunakeszi Kinizsi), Schrancz Balázs (Rubeola FC Csömör), Nagy Roland (Rubeola FC Csömör). A tavalyi keretből minden játékossal szerettek volna tovább dolgozni. A felkészülést így is kezdték, de sajnos Berényi Balázs és Márki Dénes egyéb elfoglaltságuk miatt nem tudták vállalni a teljes értékű munkát, így rájuk más szerepkörben számítanak a klubnál.

A bajnoki rajt előtt Zemankó Zoltán szakosztályvezetőt kérdeztük a felkészülésről, illetve a tervekről.

– Csapatunk az egy hónapos felkészülése alatt heti három edzéssel és edzőmérkőzésekkel készült a szezonra. Sajnos sérülések hátráltatták. munkát, Aradi Csaba, Apatini Márk, Nagy Attila, Barics Péter, Rozsos József, Czár Tibor és Huber Balázs több edzést is kihagyott. Az edzőmérkőzéseink közül sajnos kettő elmaradt, de megmérkőztünk a Berettyóújfalu, a Dunakeszi és a Garvittax együttesével. Hazai környezetben jól szerepeltünk, az edzéseken gyakoroltakat megvalósították a srácok. A játékunk még nem minden esetben gördülékeny. Az érkező játékosoknak be kell épülniük a csapatba. A tavaly megkezdett munka remek alapot ad, de sok új taktikai elemet is meg kell tanulnunk. Az NB I teljesen más játékerőt képvisel mint a másodosztály. A játék gyorsabb, dinamikusabb. Nincs idő annyit gondolkodni, a döntéseket sokkal gyorsabban kell meghozni. Keményebb védekezésre és határozottabb támadójátékra van szükségünk. Első évünkben szeretnénk bentmaradni, és kellő rutint szerezni ahhoz, hogy a későbbiekben komolyabb eredményeket tudjunk elérni. Utánpótlás csapataink is megkezdték a felkészülést a bajnokságra. Három korosztályunk U15, U17, U20 szeptember közepén, végén kezdi meg a szereplését. Az U15-ös csapatunk kialakításánál rengeteg segítséget kapunk a mezőfalvi sportegyesülettől. A hazai mérkőzéseinket továbbra is a Dunaújvárosi Sportcsarnokban rendezzük. Mindig hétfőnként, és minden esetben 19.30 órai kezdéssel. Várjuk a szurkolókat hiszen Dunaújváros futsal csapatának óriási szüksége van jelenlétükre, buzdításukra.

A 2014/2015. évi NB I-es szezonban induló csapatok névsora a következő: Aramis SE, Rubeola FC Csömör, Vasas Futsal, Pioneers VFC, Újszegedi TC, Rába ETO, MVFC-Berettyóújfalu, Switelsky-HaladásVSE, FC Veszprém, DF Renalpin FC.

Első hazai meccs szeptember 1-én, hétfőn 19.30 órakor a Vasas Futsal ellen lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!