Sport

2013.09.06. 16:20

Randy Smith újra velünk

Randy Smith kanadai erőnléti edző május végén járt először Dunaújvárosban, akkor kezdődött az együttműködése a Dab.Docler jégkorongozóival. A több NHL-játékost is edző tréner ezt a hetet ismét Dunaújvárosban töltötte.

Agárdy Csaba

- Milyen érzés újra Dunaújvárosban lenni, hogy érzi magát?

- Nagyon jól érzem magam. Örülök annak, hogy szemmel látható a fejlődés a dunaújvárosi jégkorongozóknál, boldog vagyok, hogy ekkorát léptek előre pár hónap alatt.

- Májusban volt itt először, akkor találkozott a felnőtt csapattal és az utánpótlással is. A játékosok azóta az Ön módszerei alapján dolgoznak. Milyen téren látja három hónap után a legszembetűnőbb fejlődést a csapatoknál?

- Az utánpótlás sokkal erősebb lett fizikailag, az egyensúlyi mozgáskoordinációs képességeik is sokat fejlődtek. A felnőttek is érezhetően jobb állapotban vannak - erősebbek, fittebbek lettek az Acélbikák!

- A felnőtt gárdát most látta először a jégen, mi a véleménye a játékosok teljesítményéről?

- Nagyon gyors csapat a Dab.Docler, úgy látom, most érnek össze igazán a srácok. Még mindig nagyon fiatal az átlagéletkor, így rengeteg lehetőség van még bennük

- Stephan Lundh vezetőedzővel milyen kapcsolatot tart, milyen munkamegosztásban dolgoznak?

- Nagyon jó a kapcsolatom mindkét svéd mesterrel. A lényeges kérdésekben ugyanazon az állásponton vagyunk, meglepően hasonlóan gondolkozunk az érintett témákban. Sőt, a céljaink is ugyanazok, egy sokkal magasabb szintre akarjuk eljuttatni a dunaújvárosi jégkorongot!

- Meddig tervezik az együttműködést a dunaújvárosi jégkoronggal, mikor láthatjuk újra Dunaújvárosban?

- Januárban újra jövök. Jelenleg hároméves szerződésünk van a csapattal, de ha minden jól megy, ezt szeretném meghosszabbítani. A 2001-2002-2003-as korosztályt szeretném látni felnőni, óriási potenciált látok bennük - nem egy játékos már most megállná a helyét a kanadai utánpótlás-bajnokságokban! Nagyon jó lenne egy évben hat hónapot itt tölteni, szeretem Dunaújvárost!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!