Sport

2017.02.14. 20:50

Magabiztosan verte női pólócsapatunk a BVSC-t

Dunaújváros - A második játékrész hajrájáig volt igazán izgalmas a kedd esti pólórangadó a Fabó Éva Sportuszodában. Csapatunk összességében magabiztos és helyeként látványos pólóval verte egyik örök riválisát, a jó erőkből álló BVSC Zuglót. Ma folytatás, emelt szinten a klasszisok sorát felvonultató Újpest ellen.

Szabó Szabolcs

Minden napra háború - gondolhatták a helyi pólós ügyek iránt fogékony szurkolók, hiszen egy, a betegségek miatt elhalasztott meccsnek köszönhetően keddre és szerdára is izgalmasnak ígérkező programot iktatott be a szövetség a dunaújvárosi egyetemistáknak. Tegnap este a BVSC ellen kellett bizonyítani a Mihók-alakulatnak.

DUE Maarks Graphics - BVSC-Zugló 11-6 (3-2, 4-2, 2-1, 2-1)

Dunaújváros: Kasó Orsolya - Szilágyi Dorottya 5, Menczinger Kata 2, Gurisatti Gréta 1, Somhegyi Noémi, Mchunu Hlengiwe 1, Vályi Fanni. Csere: Kiss Alexandra (kapus) - Horváth Brigitta, Huszti Dóra, Lara Luka, Garda Krisztina 1, Vályi Vanda 1, Ziegler Diána. Vezetőedző: Mihók Attila.

BVSC Zugló: Doroszlai Vanda - Farkas Kata, Kisteleki Dóra 5, Takács Orsolya, Koncz Laura Hanna, Leimeter Dóra, Gyöngyössy Anikó. Cserék: Utassy Kata, Besszer Eszter, Pócsi Bianka, Máté Zsuzsanna, Kele Nikolett, Varga Viktória 1. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.

Csak a góltermést tekintve úgy is összegezhetnénk az uszodában történteket, hogy felettébb minőségi párbajt vívott egymással tegnap este a hazaiak részéről Szilágyi, s a zuglói színeket képviselő Kisteleki. A két kiváló játékos összesen tíz gólt termelt, igazságos 5-5-ös elosztásban. A különbség pusztán annyi volt, hogy az ihletett formában pólózó Szilágyinak eredményes játszótársai is voltak, például Menczinger és Gurisatti személyében. A találkozó a második negyed hajrájában dőlt el, amikor a hazaiak három lefordulásból villámgyorsan elléptek 7-4-re a BVSC-től, és ezt a különbséget a folytatásban még növelték is. A vége 11-6 lett, így lányaink önbizalommal telve várhatják a ma esti küzdelmes feladványt szintén hazai pályán, az Újpest ellen.

Kasó Orsolya, a hazaiak hálóőre így értékelt lapunknak: - Örülök, hogy élesben is jól működött az újfajta védekezésünk, és a mérkőzés kulcspillanataiban rendre eredményesek voltunk az ellenfél kapujánál. Úgy érzem, végig kézben tartottuk a találkozót, és ilyen arányban is megérdemelt a sikerünk. Bízom benne, hogy ezt a formát át tudjuk menteni mára, és hazai medencében megszorongatjuk a címvédőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!