Sport

2013.06.20. 18:33

Rangos pólótornát rendeznek Dunaújvárosban

Rangos vízilabdaeseménynek ad otthont a jövő héten a Fabó Éva Sportuszoda, az I. Dunaújvárosi Főiskola Kupára rangos mezőny jön össze, és lesz élő tévéközvetítés is.

Gallai Péter

A Dunaújvárosi Főiskola, a Magyar Vízilabda Szövetség és a Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület együttműködésének köszönhetően június 29-én és 30-án Európa élcsapatai népesítik be a Fabó Éva Sportuszodát. Négy női felnőtt válogatott részvételével nemzetközi LEN tornát rendez a DFVE, amelynek rangját jelzi, hogy a magyar érdekeltségű mérkőzéseket a DigiSport élőben közvetíti majd.

Lássuk a résztvevőket! Természetesen medencébe száll az augusztusi világbajnokságra készülő magyar együttes is. Merész András keretében öt DF-Mex Motors játékos szerepel. Kasó Orsolya, Menczinger Kata, Horváth Brigitta mellett a klub két új igazolása, Csabai Dóra és Miskolczi Kitti is a csapat tagja. S természetesen nem maradhat ki az együttesből a kulcsember, a város és a DFVE neveltje, a spanyol Sabadellben szereplő Szücs Gabriella sem.

A Dunaújvárosi Főiskola kiváló kapusa, Kasó Orsolya meghatározó játékosa a magyar válogatottnak, most is kerettag (Fotó: Vohlmann György)

A riválisok közül az orosz válogatott 2010-ben Európa-bajnok lett, a 2012-es kontinenstornán pedig negyedik, a bronzmeccsen a magyar gárda győzte le őket. A 2011-es világbajnokságon harmadik helyen zártak. A hollandok a kilencvenes évek végén voltak egyeduralkodók, azonban 2008-ban megnyerték az olimpiát. A britek hetedikek lettek a tavalyi Eb-n, Érdekesség, hogy az eindhoveni kontinenstornán ez a négy csapat szerepelt egy csoportban.

Ami a programot illeti: a megnyitó június 28-án pénteken, 17.40 órakor lesz. 18 órakor Magyarország – Hollandia, 19.30-kor Oroszország – Nagy-Britannia összecsapás következik. Június 29. szombat, 11 óra: Nagy-Britannia – Magyarország, 12.30 óra: Oroszország – Hollandia. Június 30. vasárnap, 9.30 óra: Hollandia – Nagy-Britannia, 11 óra: Magyarország – Oroszország. 12.50 órakor lesz az éremátadás és a záróünnepség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!