Sport

2014.01.26. 17:45

Realitás a győri bajnoknál

Nem történt csoda szombaton a Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO otthonában. A Dunaújvárosi Kohász nem titkoltan csak azzal a tudattal utazott a Rába-partra, hogy tisztességgel helytálljon.

Jankó Árpád

A győri, Európa-hírű bajnokcsapat ellen az első félidőt nem kezdte rosszul a Dunaújvárosi Kohász. A már sokszor bevált védekezési formációval – zavaróval – nagyszerűen tartotta magát. Ezt bizonyítja, hogy a mérkőzés 13. percében még csak 6-4-re vezetett a sztárcsapat a vendégek ellen. Sőt, a későbbi eredmények: 12-11, 15-11 sem azt mutatták, hogy az ETO átgázolt volna a Kohászon. Tehát az első félidő a vendégek szempontjából megfelelő volt (16-11), jól játszott Mátéfi Eszter csapata.

Talán még a második félidő közepén a 25-17-tel sem volt különösen probléma, hiszen egy szuper gárda otthonában zajlott a találkozó. Ám a győri gólelőnyt növelő hazai játék az ötvenedik perc táján elkezdődött. A győriek szakvezetője egymás után küldte be a friss cserejátékosait. És kiket? Kovacsicsot, Herr Orsolyát, a két Hornyákot, Soóst, Bognár-Bódit! Miközben Mátéfi Eszter az NB I-ben még kevés kenyeret evett fiatalokat, Ácsot, Palotást, Ferenczyt, Kővárit szólította a parkettára. Ezek objektív tények, nem pedig minősítést jelentenek. És dicséretesen küzdöttek a Kohász juniorjai. Vadász Ildikó, aki ki tudja, mikor dobott gólt, most kétszer is betalált a kapuba! A dunaújvárosi cserékre azért volt szükség, mert egy hét alatt három komoly találkozót játszott Ferling, Bulath és Vincze. Márpedig a szombati Békéscsaba elleni találkozóra az idősebbeknek kipihenten kell pályára lépniük. Merthogy azon (február 1.) nyerni kell. (Megjegyzendő: Vincze Melinda influenzás tünettel vállalta a győri mérkőzést.)

Összegezve: becsülettel helytállt a Kohász, amit Ambros Martin, a győri edző is elismert: „A mérkőzés nehezebb volt, mint amit a találkozó végén az eredmény mutatott.”

Mátéfi Eszter, a Dunaújvárosi Kohász szakvezetője szerint voltak jó és rossz periódusok a meccsen.

– Az első félidei védekezés nagyon tetszett, és támadásban is csináltunk szép akciókat. Amit lehetett, s amit tudtunk, kihoztuk a meccsből. Azért azt nem szabad elfelejteni, hogy a Bajnokok Ligája-győztesnél, és idegenben kézilabdáztunk.

Takács Dusmáta, a Kohász beállója négy gólt dobott Lundénak, ami nem kis teljesítmény.

– Mind a négy gólomat beálló posztról dobtam. Átlövőink okosan bemutatták a lövőszándékot, amire kitámadtak a védők, s a végén nekem átpasszolták a labdát Bulathék. Azt hiszem, nincs miért szégyenkeznünk. Az első játékrészben komoly gondot okoztunk Görbiczéknek a nyitott védekezéssel. Ha ezt sikeresen alkalmazzuk a Békéscsaba ellen, akkor itthon győzni fogunk.

 

Győri Audi ETO KC – Dunaújvárosi Kohász 34-22 (16-11)
Győr, 1500 néző. Vezette: Őri, Szalainé.
Győri Audi ETO: LUNDE – Orbán Adrienn 2, K. Bulatovics 1, Görbicz 6 (4), LÖKE 6, E. Amorim 2 , Korsós 3. Csere: Herr O. (kapus), Tervel, KOVACSICS 4, HORNYÁK D. 5, Bognár-Bódi, SOÓS 4, Hornyák Á. Sirián. Edző: Ambros Martin.
Dunaújvárosi Kohász: Vig – Hosszu 1, Gera 2, FERLING 2, TAKÁCS. D. 4, BULATH 6 (3), Vincze 2. Csere: Csapó, Pisák (kapusok), Rádl 1, Kővári, Vadász 2, Palotás, Ferenczy 1 (1), Ács, Berta. Edző: Mátéfi Eszter.
Kiállítás: -, illetve 10 perc. Hétméteres: 4/4, illetve5/4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!