Sport

2016.09.14. 20:01

Régen várt eredmény - Bodor Péter Európa-bajnoki futamot nyert

Dunaújváros - A motorcsónakos szezon lassan a végéhez közeledik Európában, az elmúlt hetekben azonban a Dunaújvárosi Vízi Sport Club és a STARTHU-TEO egyesületek pilótái zsúfolt versenyprogramot teljesítettek - kiemelkedő eredményekkel!

Az éremeső Baján, a HYDRO-GP hazai futamán hullott először, ahol a DVSC versenyzője, Bodor Péter Európa-bajnoki futamot nyert O-250 sikló kategóriában, míg klubtársa, Török Zoltán O-125 sikló kategóriában ezüstérmet vehetett át.

Ezt követően mindkét pilóta a világbajnokságon mérette meg magát: Bodor Péter ezüstérmet szerzett a németországi Kriebsteinben, nem kevés gyújtásproblémával küszködve, míg Török Zoltán Tallinban maradt le éppencsak a dobogóról. Negyedik helye így is dicséretre méltó, amelyet ebben az évben kezdő pilótaként szerzett meg.

A Dunaújvárosi Vízi Sport Club versenyzője, Bodor Péter (középen) Európa-bajnoki futamot nyert O-250 kategóriában Fotó: amatőr felvétel

A következő HYDRO GP futamon, az ukrajnai Ternopolban mindkét DVSC-s pilóta kategóriájában Eb-második helyet szerzett, így továbbra is harcban állnak kategóriájuk kontinens bajnoki címéért.

A STARTHU-TEO pilótái is szorgalmasan gyűjtögették a pontjaikat. Horváth Attila a F4 kategória világbajnoki sorozatban összesítésben hetedik lett, míg az ADAC német autóklub versenysorozatában bronzérem került a nyakába. Az egyesület vezérversenyzője, Cserni Béla a múlt hétvégén Franciaországban szállt vízre, és szezonbeli legjobb eredményét produkálva zsebelte be a kilencedik helyért járó két bajnoki pontot, a Formula-2-es kategória huszonkét indulója között. Régen várt szép eredményt ért el a két egyesület vegyes csapata az endurance pneumatics világbajnokságon: az Abádszalókon megrendezett nyolc óra időtartamú, kiváló körülmények között lezajlott versenyen a Cserni Béla-Horváth Attila-Lengyel László-Sándor Péter összeállítású csapat bronzérmet szerzett.

A szezonnak még nincs vége, további megmérettetések várnak a fiúkra a papucs kategóriákban és Cserni Béla is folytathatja utazásait a Formula-2-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!