Sport

2017.01.17. 19:00

Régi-új trénerekkel indulnak neki a tavaszi szezonnak a labdarúgó-szakosztálynál

Mezőfalva - Az év végén távozó Horváth Csaba után Hajnal Attila, az ifinél Váradi Tamás helyett pedig Gulyás Ferenc ült a kispadra a településen.

Horváth László

Január 13-án, pénteken a MEDOSZ SE felkészülési edzéssorozatának nyitó napján kerestük fel a felnőttek bemelegítését, ahol Hajnal Attilát kérdeztük a tervekről.

- Mezőfalván a bajban mindig összetartottak - fogalmazott az interjú indításakor a tapasztalt tréner. - A csapat tavalyi, gyenge teljesítménye után kerestek meg az edzői feladatok megbízásával, amit szívesen vállaltam. Külön öröm számomra, hogy a régi játékosok közül többen is visszajöttek, köztük Szepesi Konrád, Bozoki Márk, Szilva Tamás, és még egy páran gondolkodnak az itteni szereplésen. Amennyiben összejön egy 14-15 fős állandó létszám, akkor azzal bátran nekimehetünk a bajnokságnak. Fontos, olyan gárdát szeretnénk összekovácsolni, ahol jó hangulatban, egymásért és a futball szeretetéért játszhatnak a labdarúgók. A mostani szűkös pénzügyi helyzetben csak egy cél, a bennmaradás lebeghet a szemünk előtt. Ha lesz kitartás, létszám, edzéslátogatottság, akkor ez nem elérhetetlen - summázta röviden az elképzeléseket Hajnal Attila, aki 15 évig focizott Mezőfalván, és ebből háromban játékosedzőként dirigálta az együttest.

A bal szélen Hajnal Attila, aki az újjászervezett csapattal bízik a sikeres bennmaradásban Fotó: Horváth László

Az előbb hallott információkat erősítette meg Benczik Zsolt csapatkapitány is, aki az alapozás szünetében beszélt a futballszeretetről, az összetartozás erejéről.

- Mi itt mindannyian falubeliek vagyunk, ismerjük egymást, ezért is bízunk a jó hangulatban. A foci pedig az életünk része, így joggal reménykedhetünk az újjászerveződés sikerességében - válaszolta a középpálya hazai kitűnősége.

Szintén új trénert köszönthetnek a mezőfalviak az ifjúságiaknál is. A korábbi edző Váradi Tamás az NB II-es dunaföldvári Holler UFC-nél kapott lehetőséget szakmai továbblépésre. A megüresedő állásra Gulyás Ferencet kérték fel, aki jól ismeri a helyi problémákat, hiszen huszonegy évet töltött trénerként Mezőfalván. Edzette a serdülőket, az ifi csapatot és a felnőtteket is. Eredményességét számtalan bajnoki és kupagyőzelem jellemzi. Sokak szerint Mezőfalva legeredményesebb futballedzőjét sikerült újra csatasorba állítani. Hajnal Attila és Gulyás Ferenc neve, múltja reményt adhat a mezőfalvi foci továbbéléséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!