Sport

2014.05.21. 19:30

Úszás: régióközpont lettünk!

A Jövő Bajnokai program elmúlt hat hónapjának tapasztalatait értékelték a Magyar Úszó Szövetség vezetői, valamint a régiókat irányító szakemberek. Itt bejelentették, hogy a közép-dunántúli régió központja Dunaújváros, vezetője pedig a Dunaferr SE szakosztályvezetője, Bene Vera lesz.

Gallai Péter

A program hét régióban indult el, a 2002-2003-as korosztály legrátermettebb úszóit választották ki a vezetők, akik klubjaikban készülnek, havonta felmérőkön, negyedévente pedig versenyeken igazolják előrelépésüket. A programot segítő patrónusok a magyar úszósport jelenének és múltjának nagyjai szintén fontos szerepet játszottak és játszanak, Hargitay András maga is tartott mintaedzéseket, illetve többen és köztük olyan példaképek, mint Darnyi Tamás, Czene Attila, Cseh László, Risztov Éva, Gyurta Dániel, Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna és Biczó Bence részt vettek a havi kiemelt eseményeken, a fiatalok nem kis örömére.

A Dunaferr SE szakosztálya is több úszóval szerepel a programban, a dunaújvárosi szakosztályt magában foglaló közép-dunántúli régió központja eddig Székesfehérvár volt, június 1-től viszont már Dunaújváros lesz. A régióvezetői szerepet ellátó Bene Vera szerint ez hatalmas szakmai siker, ami egyértelműen a dunaújvárosi úszósport eddigi teljesítményének elismerése.

- Harminchét éve működik a szakosztályunk, azóta mindig a klubok közötti élmezőnyben voltunk, az első tízben. Amikor Szabó Tünde főtitkár felhívott, hogy elvállalom-e a feladatot, természetesen nem volt kérdés, hogy igent mondjak, nagyon jól esett a felkérést. Ez egy nagy lehetőség, de persze kötelesség is. A régióhoz három megye Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém tartozik, azt tervezem rendszeresen meglátogatom az egyesületeket, hetente egy napot erre szánok. Szeretném Dunaújvárosban megtartani majd a régiós felmérőket, és megpróbálom a szakmai mentort, Darnyi Tamást is minél többször elhívni ezekre az alkalmakra - fogalmazott Bene Vera, akinek az adminisztráció mellett az edzőkkel, a szövetséggel való konzultáció és a szakmai kérdések egyeztetése is feladata lesz.

A dunaújvárosiak szakosztályvezetője reményét fejezte ki, hogy a hagyományokat folytatva hamarosan serdülő és ifi válogatottak lesznek azok a tehetségek, akik ebben a programban szerepelnek, aminek kifutása a 2017-es ifi és a 2021-es felnőtt vb lesz. Remélhetőleg nem is egy Dunaferr SE szereplővel...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!