Sport

2013.11.04. 19:40

Régiós központ lett Dunaújváros

A birkózó sport bekerült Magyarország kormánya által kiemelten támogatott tizenhat sportág közé. A Magyar Birkózó Szövetség a napokban elkészítette sportágfejlesztési koncepcióját, amelyet a MOB elfogadott.

Agárdy Csaba

A Dunaferr SE szakosztálya a Magyar Birkózó Szövetséghez benyújtott pályázata és a szövetség döntése alapján régiós nagycentrumként működhet tovább, amely a sportágfejlesztési koncepció része. A kitüntető címhez természetesen jó néhány feltételnek meg kellett felelni (pl. létszám, eredményesség, szakmai munka minősége, stb.).

Az országban tizenkét kiscentrumot és tíz nagycentrumot hoztak létre, melynek egyike lett Dunaújváros. A kiemelt anyagi támogatáshoz feladatokat is hozzárendeltek, hiszen a régióban lévő birkózó-szakosztályok szakmai munkáját a Dunaferr SE felügyeli és irányítja. Rendszeresen kell régiós edzéseket tartani, régiós versenyeket és edzőtáborozásokat szervezni, valamint az elvégzett munkáról pontos dokumentációt és beszámolót kell készíteni a sportági szakszövetség részére.

Élve a lehetőséggel és a kötelezettséggel Dunaújvárosban az őszi szünetben háromnapos régiós edzőtábort szervezett a Dunaferr a Hild iskola kollégiumában. Érkeztek versenyzők Veszprémből és Tatabányáról is. A második napon a délelőtti és a délutáni foglalkozásokat is Komáromi Tibor háromszoros világbajnok, olimpiai ezüstérmes birkózó, a Magyar Birkózó Liga elnöke tartotta.

A szakosztály vezetése novemberben és decemberben régiós versenyeket szeretne rendezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!