Sport

2013.07.01. 18:03

Remek főpróba - Korszakváltás előtt a Dunaferr?

Remekül szerepeltek a Dunaferr-DVSI úszói a hétvégén befejeződött magyar bajnokságon. A pontversenyben ötödik helyen végzett klub két vb-résztvevője nagyon biztatóan versenyzett.

Gallai Péter

A két arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet szerző dunaújvárosi küldöttséggel – Balog Gábor, Balogh Zsolt, Keresztes Mátyás, Szabó Attila, Takács Krisztián, Vízkeleti Péter – ott volt a versenyen Kovács József edző, akit rövid értékelésre kértünk.

– Nem lehetünk elégedetlenek a végeredménnyel, a világbajnoki induló Takács két bajnoki címet szerzett, száz gyorson a dél-afrikaiak olimpiai bajnokát győzte le, ráadásul egyéni rekordot ért el. Másik vb-résztvevőnk, a két ezüstöt begyüjtő Balog száz háton esélyes volt a győzelemre is, az állóképessége és gyorsasága is sokat fejlődött. A két fiú az elmúlt öt hétvégén folyamatosan versenyeken szerepelt, egyre javuló időkkel. Krisztián Gáborral együtt az idén nagyon keményen dolgozott, annak ellenére, hogy sprinter, zokszó nélkül teljesítette a feladatokat. A világbajnokság előtt nagyon biztató volt szereplésük, főleg, hogy az ob a felkészülés egyik állomása volt. Ami a többieket illeti: korszakváltás előtt állunk, mert sajnos nem tudni, miként folytatják a fiúk a versenyzést. Olyan anyagi támogatást, amiből meg lehet élni, a klub nem tud adni nekik, ezért is kiemelendő például Szabó Attila, aki munka mellett tréningezik, mégis száz gyorson ötödik lett, élete legjobbjával.

A bajnokság előtt Dunaújvárosban. Kovács József (edző), Takács Krisztián (bal) és Vízkeleti Péter (Fotó: Vohlmann György)

Takács és Balog két nap pihenőt kapott, majd visszatérnek Debrecenbe, ahol Kovács mesterrel három hétig edzőtáboroznak, ahol az utolsó simításokat végzik a vébé előtt.

– Meg kell mondjam, jó ment a versenyzés, főleg a felkészülési állapotomhoz képest. Száz gyorson az Európa-bajnokinál is jobb időt mentem, egy idézőjelben tét nélküli versenyen, hiszen nekem már volt vb kvalifikációm. Most dolgozunk tovább, a csúcsformát Barcelonára hegyezzük ki, – tette hozzá Takács.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!