Sport

2014.04.10. 11:30

A szuperminik tornát nyertek Mariborban, a minik ötödikek lettek

Dunaújváros - A hétvégén a Dab.Docler szupermini és mini jégkorongcsapata is nemzetközi tornán vett részt Mariborban. A kicsik elhozták a kupát, a nagyobbak az ötödik helyen végeztek.

Agárdy Csaba

A maribori győztesek. Felső sor balról jobbra: Horváth Alex, Karaisaridis Georgios, Borbély Áron, Nagy Dominik, Gubics Zsófia, Soós Csenge, Alsó sor: Kuminka Zsombor, Barna Olivér, Molnár Botond, Nagy Benjamin, Léhi Kristóf, Erdősi Csanád. Fekszik: Leitgeib

A minik (U10) mezőnyét tizenkét csapat alkotta hat országból. A rendezők a mezőnyt két hatos csoportba osztották. Itt három győzelem mellett becsúszott két vereség is a dunaújvárosiaknak (a szlovén Slavija, s a két osztrák csapat, az ELAP és a Graz ellen győzedelmeskedtek, míg a szlovén Bled és a horvát Mladost ellen vereséget szenvedtek), így a még éppen továbbjutó harmadik helyet szerezték meg a Dab.Docler hokisai. A továbbjutó hat csapat mérkőzött ezután. Itt a DAB a szlovák Hamikovo és a szerb Crvena Zvezda ellen kikapott, a Vasast viszont felülmúlta így a remek ötödik helyen végeztek az Acélbikák a tizenkét csapatból.

Az ötödik helyen végzett csapat: Gyura Barnabás, Makovics Bálint, Lengyel Ákos, Lajcs Márk, Csergő Béla, Piszmann Sándor, Tóth Ákos, Denkmajer Ákos, Lack Bálint, Hamvai István, Rozsnyai Marcell. Edző: Jávorics Gábor, Palkó Dorka, Kis Attila.

A szuperminiknél tíz csapat alkotta a mezőnyt. A DAB remekül teljesített, hiszen kilenc mérkőzésből hetet megnyert, két találkozó döntetlennel zárult, és mindössze hat gólt kaptak a Szuperminibikák . A kicsik így veretlenül nyerték meg a tornát.

A DAB eredményei, U10, minik: Dab.Docler - Slavija Ljubljana (szlovén) 7-3, HK Bled (szlovén) 5-6, Mladost Zagreb (horvát) 2-7, Graz 99 (osztrák) 5-4, ELAP (osztrák) 10-1, Hamikovo (szlovák) 3-8, Crvena Zvezda (szerb) 2-4, Vasas 5-1

U8, szuperminik: Dab.Docler - Vasas 3-1, Graz 99 1-1, ELAP 2-1, Graz Flyers 14-0, Crvena Zvezda 1-0, Mladost Zagreb 4-1, Hamikovo 0-0, Maribor (szlovén) 2-0, Slavija Ljubljana 2-2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!