Sport

2016.10.04. 17:55

Rendőrök nagy fogása - A dunaújvárosi Pentele Team kilencedik lett

Dunaújváros - Olaszországban, Peschiera del Garda városában rendezték meg a Minció folyón szeptember 30-án és október 1-én a rendőr Horgász Európa-bajnokságot.

Dunaújvárosi Hírlap

A dunaújvárosi Pentele Team Hungary versenycsapata, Tomkovics László, Nagy Tibor, Körmendi János, Szabó Attila és Mátraházi Tibor összeállításban vett részt a megmérettetésen, és végül huszonkét csapatból a kilencedik helyen végzett.

Már a megérkezés után, a helyszín felmérése során is tudni lehetet, nagyon nehéz dolguk lesz a dunaújvárosi zsaruknak, ha jól akarnak szerepelni a az Európa-bajnokságon. A gyönyörű környezetben lévő Mincion folyó, a Garda-tó vízszintszabályozó csatornája, amelynek mélysége sok helyen a parttól pár méterre is meghaladta az öt métert. A kristálytiszta víz, a folyó alján lévő hínár és fű, valamint a folyó által folyamatosan szállított sok hínár alaposan megnehezítette a halak horogra csalását és szákba terelését.

A verseny előtti négy kötelező edzés során sokáig megoldhatatlan feladatnak tűnt a tekintélyes méretű halak megfogása, de lassan sikerült kiismerni a folyót, és egyre szebb zsákmánnyal sikerült zárni a napokat. A folyamatosan változtatott horgászmódszerek, etető anyagok, csalik végül meghozták az eredményt, és bizakodva várták rendőreink az első versenynapot.

A dunaújvárosi zsaruk csapata. Balról jobbra: Tomkovics László, Nagy Tibor, Szabó Attila, Körmendi János és Mátraházi Tibor. Elégedettek lehetünk a teljesítményükkel
Fotó: amatőr felvétel

A csütörtök este megtartott sorsoláson derült ki, a nagyjából három kilométer hosszú pályán a száztíz versenyző hol küzdhet meg a halakkal. A Pentele Team tagjai vegyes sorsolást kaptak, volt, aki a szektor szélére húzott, ami a fogások szempontjából jó helynek számít, de a szektor közepébe is kerültek a horgászaink közül, ami sokszor alaposan megnehezítette a jó fogásokat. Az első, pénteki versenynapon ötórán keresztül gyűrű és orsó nélküli botokkal kellett kötelezően horgászni, ami legtöbb esetben rakós horgászbot és spiccbotok használatát jelentette. Az edzéseken kidolgozott taktika jól működött a dunaújvárosi rendőröknél, helytől függően nagyobb és apróbb halak is kerültek horogra. Nagy Tibornál szép pontyok, Körmendi Jánosnál tekintélyes márna került a szákba, míg Szabó Attila és Mátraházi István az apróbb naphalakból, bodorkákból és sügerekből szedett össze tekintélyes mennyiséget. A nap végén megtartott mérlegelés után kiderült, a Pentele Team Hungary a negyedik helyről várta folytatást, és az is kiderült, hogy a száztíz versenyzőből a gyűrű nélküli fordulóban a legeredményesebb horgász a Pentele Team tagja, Nagy Tibor volt.

A szombati második versenynapra alaposan megváltoztak a viszonyok, a gát lezárása után a víz folyása alaposan lelassult, az egész héten napos idő is borúsabbra fordult, ezért a gyűrűs botos horgászat tervezett módszerein és a taktikán változtatni kellett a mieinknek. Sajnos ezen a napon már nem sikerült megismételni az előző napi remeklést, igazán komoly halat, egy közel hét kilogramm súlyú pontyot, csak Mátraházi István tudott fogni. Az első napi dobogó körüli helyezésről végül visszacsúszott a Pentele Team a kilencedik helyre, ami a körülmények ismeretében nagyon jó eredmények számít, összességében a csapatnak sikerült öregbíteni a magyar és a dunaújvárosi rendőrök, horgászok jó hírét is. Az eredményhirdetés során a Pentele csapat tagja, Nagy Tibor az első fordulóban nyújtott teljesítményének elismeréseként gyönyörű kupával gazdagodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!