Sport

2013.05.13. 16:47

Rendre felőrölték az ellenfeleiket a bajnok floorballosok

Százszázalékos teljesítménnyel nyerte DF-RFT együttese a floorballer.hu OB II-es bajnokságot, ezzel egy esztendei szünetet követően ősztől ismét a sportág első osztályában léphetnek pályára.

Az újvárosiak legeredményesebb játékosa Szabó Gyula (21) volt, aki a rangsor hetedik helyén végzett

A dunaújvárosiak a tavalyi bajnokság végén,  két év OB I-es szereplést követően búcsúztak a sportág hazai élvonalától, de a legrövidebb időn belül visszakerültek a legjobbak közé.  Az OB II-es bajnoki cím megszerzését követően  Horváth István szakosztályvezető értékelte a csapat teljesítményét.

- A Dunaújvárosi Főiskola DSE égisze alatt működő csapatunkhoz a tavalyi kiesést követően új edzőt szerződtettünk, hogy a hibák kijavítása után visszajussunk az első osztályba. Bedő Zoltán személyében olyan szakvezető került az együtteshez, aki kiválóan ismeri a sportágat. Volt válogatott játékos, kupagyőztes, a tavalyi bajnokcsapat, a Dunai Krokodilok aktív játékosa, emellett a szövetségben is betöltött már vezető pozíciót. Szerencsére remekül sikerült az edzői  feladatokat,  és a játékot összehangolnia.

- A szezon rajtja előtt egyértelműen a bajnoki cím megszerzését tűzték ki célként?

- Természetesen, de nem gondoltuk volna, hogy ilyen simán sikerül. Csupán két szorosabb mérkőzésünk volt a bajnokságban, de ezeken is két góllal nyertünk. Elmondhatjuk, az edző kiválasztásakor jól döntöttünk, hiszen hibátlan teljesítménnyel szereztük meg a bajnoki címet.

- Miben múlták felül az aktuális ellenfeleiket?

- Rendre három sorral játszottuk le a mérkőzéseinket, amivel tulajdonképpen felőröltük a vetélytársakat. Emellett csapatszinten voltunk jók, hiszen a bajnokság során pályára lépő mind a huszonhat játékosunk szerzett pontot. Azaz gólt lőtt, vagy gólpaszt adott. Az egyéni listán Szabó Gyula lett a legeredményesebb dunaújvárosi. Huszonkét góllal és tizenhárom gólpasszal a hetedik helyen zárt.

- A bajnoki sorozaton kívül az Universitas Kupában is szerepeltek...

- Mivel csapatunk hetven százaléka a Dunaújvárosi Főiskola hallgatója rajthoz álltunk ebben a sorozatban is. Az ősszel veretlen maradt a társaság, és tavaszi folytatásban is éremért küzdünk.

- Milyen reményekkel várják a következő bajnoki esztendőt?

- Bízunk benne, hogy a csapat zöme marad, melléjük az utánpótlásunkból szeretnénk beépíteni néhány játékost. Ezzel a kerettel a nyolc csapattal rajtoló első osztályban megcélozhatjuk a középmezőnyt. A felkészülés első lépcsőjeként június végén Pozsonyba utazunk, ahol részt veszünk a Szlovák Open-en. Ezen a tornán komoly klubcsapatok állnak rajthoz, így remek erőfelmérő lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!