Sport

2015.04.28. 15:29

Röplabda: A Diákolimpia megnyerése után felnőtt bajnoki helyosztó jön

Dunaújváros – A férfi röplabda NB I-es bajnokság 7-8. helyéért zajló páros csata második mérkőzésén, szerdán 17 órakor a Sümegi RE együttesét fogadja a Dunaferr Sportegyesület csapata.

Gróf András

Az egyik fél második győzelméig zajló párharc első találkozóján vasárnap idegenben 3-1-es vereséget szenvedett a dunaújvárosi együttes, amely igen tartalékos összeállításban lépett pályára. Ennek oka az volt, hogy ugyanezen a napon rendezték meg az V. korcsoportos Diákolimpia küzdelmeit, amelyen több újvárosi játékos is pályára lépett a Hild József Szakközépiskola színeiben. Ezért Tomanóczy Tibor vezetőedzőnknek is be kellett neveznie magát a sümegi találkozóra.

Stefanovics Krisztián a sümegi vesztes mérkőzés után, szerdán a Dunaújváros Sportcsarnokban javíthat. Fotó: Ady Géza

– Rendkívül küzdelmes mérkőzés volt a vasárnapi, de a színvonal nem volt a legmagasabb. Azért voltam csalódott a mérkőzést követően, mert annak ellenére is győzelmi esélyeink voltak, hogy a csapat fele az országos diákolimpiai szegedi döntőjén vett részt. Bízom benne, hogy a szerdai összecsapáson már sokkal kevesebbet hibázunk majd, és kiegyenlítjük a párharc állását.

A Szegeden megrendezett V. korcsoportos országos diákolimpiai döntőt a Hild Szakközépiskola csapata magabiztos játékkal nyerte meg. Ezzel az intézmény huszonnyolcadik diákolimpiai elsőségét szerezték. Minden találkozójukon 3:0-ra diadalmaskodtak, esélyt sem adtak az ellenfeleknek. A dunaújvárosi fiatalok nem csak az országos sikernek örülhettek, hanem annak is, hogy győzelmükkel kiharcolták a jogot arra, hogy jövőre részt vegyenek a középiskolások világbajnokságán, melynek ezúttal Belgrád ad majd otthont.

A 2014/2015. évi V. korcsoportos Diákolimpia hivatalos végeredménye a következő: 1. Hild József Szakközépiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium (Dunaújváros), 2. Humán Középiskola, Szakiskola és Kollégium Széchenyi István Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola (Kecskemét), 3. Műszaki Szakközépiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium (Kecskemét), 4. Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium (Szombathely), 5. Széchenyi István Gimnázium (Szolnok), 6. Török Ignác Gimnázium (Gödöllő), 7. Fazekas Mihály Gimnázium (Debrecen), 8. Piarista Gimnázium (Budapest).

A dunaújvárosi különdíjasok névsora következő: Kun Benedek (legjobb nyitástfogadó), Hartyányi Gergő (legjobb feladó), Szentirmai László (legeredményesebb testnevelő) és Szücs Ákos (legjobb edző).

A győztes csapatban a következő játékosok léptek pályára: Ihász Bence, Móró Ákos, Kiss Marcell, Hartyányi Gergő, Koch Adolf, Kun Benedek, Kalmár Ákos, Vajda Attila, Bohnicsek Szilveszter, Szabó Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!