Sport

2017.08.16. 17:30

Röplabda: Sorsoltak a Magyar Kupában

DUNAÚJVÁROS A Magyar Röplabda Szövetségben kedden elkészíttették a 2017/2018. évi Magyar Kupa sorsolását. A Dunaferr a Debrecennel kezd.

Gróf András

A férfiaknál tizennyolc együttes nevezett a sorozatra. Ami emelkedést jelent az elmúlt évekhez képest. Az első osztályú csapatok számára kötelező volt az indulás, de az alacsonyabb osztályú egyesületek részéről is megnőtt az érdeklődés a sorozat iránt. A selejtezőket október 15-ig, a nyolcaddöntőket november 19-ig kell lejátszani. A döntőt viszont az elmúlt években megszokotthoz képest egy hónappal később, március 17-18-án rendezik a tervek szerint. A nyolcaddöntők párosítása: PTE-PEAC - MAFC-BME, Óbudai Egyetem-Kandó SC - HÉP-Kecskeméti RC, DEAC SNK - Dunaferr SE, GLP Nyíregyháza - Szegedi RSE párharc győztese - Pénzügyőr SE, Kertvárosi SE - Sümegi RE, MEAFC - FINO Kaposvár SE, MÁV Előre SC - VRCK Volleyball Kft., TFSE - PSE Debrecen párharc győztese - Szolnoki Röplabda Akadémia.

Tomanóczy Tibor csapata kupaellenfelet kapott Fotó: AG

A dunaújvárosiak továbbjutás esetén minden bizonnyal a Pénzügyőr SE gárdájával mérkőznek majd a legjobb négy közé kerülésért, ami nem lesz sétagalopp, hiszen amíg a dunaújvárosi együttestől több meghatározó játékos távozott, addig a fővárosiak a nyári átigazolási időszakban alaposan megerősítették a keretüket. Török Patrik és Rása Alex után leigazolták az ütő Jánossy Bálintot. Liberó posztra érkezett az amerikai Ryan Manoogian. További erősítést jelent Flachner Dániel, és az ex-újvárosi Kecskeméti Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!