Sport

2014.10.17. 14:05

Rutinos, idősebb lövészek és fiatal tehetségek a dunaújvárosi sportegyesületben

Dunaújváros - Komoly hazai versenyeken indultak az ősz folyamán már eddig is a Dunaújvárosi Lövész Sportegyesület tagjai. A fiatalabb és idősebb generáció sportlövői ezeken szép sikereket értek el.

Jankó Árpád

Szeptember 14-én a fővárosban rendezték meg a BEL SE félig-meddig nemzetközi szintű viadalát, amelyen Gazda Gábor is versenyzett. Pisztoly kategóriában a dunaújvárosi lövész első helyen végzett. (Kilenc méterről három másodperGerháth c alatt kellett lőni.) Öt cél, ötszöri lövés: vagyis a pontosság mellett a gyorsaság is döntő tényezőnek számított. Ugyanebben a számban Gerháth Zoltán a harmadik helyet szerezte meg. Szép eredménynek mondható az új kategóriában, a reaktív lövészetben (videóvetítős) Uhrik Ákos harmadik helyezése is. És még közel sincs vége az őszi versenysorozatnak. Ma Kaposváron a Szt. Hubertus viadalon szerepelnek lövészeink, a jövő héten pedig a Kelet-Magyarország Steel Chalange Kupán vesznek részt Szolnokon. Ez utóbbi versenyen a dunaújvárosi lövészek legtöbbje indulni fog. Ezeken kívül még Tatán és decemberben Budapesten az újabb BEL SE viadalán is fegyvert fognak a klub tagjai. Az idősebb, rutinosabb lövészeken kívül a fiatalok között is találhatunk igen eredményes sportlövőt, aki máris felhívta magára a figyelmet a sportág versenyzői között. Hepp Gergő Zsoltról van szó, aki sorra nyeri meg a versenyeket légpuska kategóriában. Az ifjúsági korosztály lövésze, a Dunaferr iskola tanulója Székesfehérváron a diákolimpia megyei döntőjében első helyen végzett. Ugyanezen a versenyen Hingyi Benjamin, az Arany János Általános Iskola tanulója a harmadik lett.

De folytassuk a beszámolót Hepp Gergő Zsolt sikersorozatával. Szép állomása ennek a százhalombattai verseny, a légpuska húsz lövéses számban (tíz méterről). A 14-16 évesek között lett első helyezett. Az országos versenysorozat komáromi viadalán megint nem talált legyőzőre. És ma Pécsett próbálkozik egy újabb aranyérem megszerzésével. Ha ezt is megnyeri, országos bajnoknak mondhatja magát.

Két korosztály, kétféle fegyver Hepp Gergő Zsolt (b) és Gazda Gábor tekintete a célra szegeződik (Fotó: Amatőr felvétel)

Gergő a Dunaferr iskola hirdetőtábláján olvasta annak idején a lövészklub hirdetését: nyílt napot rendeznek, ahová várják a jelentkező fiatalokat.

- Elmentem, és nagyon megtetszett a lövészet. Most már szenvedélyemmé vált, és a közösség is nagyon jó. Arról nem is beszélve, hogy szabadidőmben nem a tévé vagy a számítógép előtt ülök állandóan. Tök jó, hogy itt el lehet beszélgetni a társakkal. A sikerek mellett nagyon jól érzem magam az egyesületben. Eddigi jó szerepléseimet a türelmemnek, a biztos kéznek, a fegyelemnek köszönhetem, és azt is megtanultam, hogyan lehet megszokni lövészet közben a mozdulatlanságot. Egyszóval, magamon tapasztalom ennek a sportnak a nevelő hatását. De van egy kis családi beütés is a történetemben, mivel annak idején anyukám is foglalkozott sportlövészettel. Nagyon jól lőtt. Szeretném követni a példáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!