Sport

2015.11.17. 20:31

Rutinszerzés, gyakorlás - Sok hasonló komoly európai versenyen lehetne tanulni

Dunaújváros - Az elmúlt hétvégén Franciaországban, a Párizs melletti Combs-la Ville városkában versenyzett két dunaújvárosi tornászlány.

Jankó Árpád

Ez a verseny a nemzetközi viadalok között az egyik legtekintélyesebb rendezvény, amelyet most tizenkilencedik alkalommal bonyolítottak le. Csodálatos csarnokban, amelyben mindig telt ház előtt tornásztak a résztvevők, Kiváló tornaszerek segítségével és fantasztikus hangulatban zajlottak az események. A színvonalas leány nemzetközi utánpótlás-versenyt két kategóriában rendezték meg. A junior (2000-2001. születésűek) és a serdülők (2002-2004) a legfiatalabb tornászlányok tizenegy évesek között szerepelt Badics Charlotte és Makovits Mirtill. A helyszínen segédkezett Török Dániel edző. A másik dunaújvárosi edző Badics Réka volt.

Török Dániel edző előtt (b) Badics Charlotte, Makovits Mirtill Fotó: Amatőr felvétel

Még megjegyezhető, hogy tizennégy ország legjobb utánpótlás korú lánytornászai versenyeztek. Néhány közülük: a svájci válogatott, a francia válogatott, a belga válogatott, indultak még az Amerikai Egyesült Államokból, Kanadából is. Badics Charlotte talajon az előadás értékelésénél a közép mezőnyben végzett (40 induló) Makovits Mirtill korlátgyakorlatával ért el a dicséretes 13. helyet, az ő talajgyakorlatának kivitele a mezőny elejére juttatta. Összetettben pedig a harmadik legszebb ugrás volt az övé. A két dunaújvárosi serdülő tornászlány a fantasztikus körülmények, a számukra kivételes miliő miatt egy kissé megilletődötten szerepelt, mert a hibák a régebbi gyakorlataik bemutatásakor csúsztak be.

Sok ilyen nagyszabású viadalra lenne szükség ahhoz, hogy a fiatal dunaújvárosi tornászok sokat tanuljanak. Ez a verseny rutinszerzésre, tanulásra rendkívül hasznos volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!