Sport

2017.03.16. 19:55

Küzdelem a plüss oroszlánért - A Bástya sakkozóin kívül messzebbről is érkeztek gyerekek a versenyre

Dunaújváros – Negyven általános iskolás vett részt a három korcsoport számára meghirdetett sakkversenyen a Klub Hotelben. Nemcsak dunaújvárosiak és környékbeliek sakkoztak, de jöttek gyerekek Velencéről, Szekszárdról, Decsről, Tamásiból, Dombóvárról.

Jankó Árpád

Fődíjként mindhárom csoportban egy-egy óriás plüss oroszlán várt a győztesekre. De természetesen kupákkal, érmekkel, oklevelekkel is jutalmazták a legjobbakat. A Bástya Dunaújvárosi Sakk Sportegyesület tagjai a három óriási oroszlánból kettőt megnyertek.

Bizony van gond elég, hová meneküljön a király. A kibiceknek persze nincs beleszólásuk a játékba Fotó: Zsedrovits Enikő

Az első csoportban Pásti Zsombor magabiztosan lett első. A harmadik csoportban testvére Áron és Ocztos Dominik küzdött az első helyért. Végül fél ponttal Áron nyert. A második csoportban zajlott a legnagyobb harc. A velencei Bodrogi Bendegúz és Gulácsi Donát egyaránt hat-hat pontot szerzett. Végül a holtversenyt eldöntő számítás Bendegúznak kedvezett, övé lett a harmadik oroszlán.Dunaújvárosi helyezettek. Fiúk: 1. Pásti Zsombor, 3. Borbély Gergő. Lányok: 1. Horváth Gréta, 2. Szmodics Emese. Második csoport. Fiúk: 2. Gulácsi Donát. Lányok: 1. Süli Henrietta, 2. Vidák Boglárka, 3. Elter Dóra. Harmadik csoport. Fiúk: 1. Pásti Áron, Ocztos Dominik. Lányok: 1. Pásti Anna, 3. Lőkös Viktória Nikolett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!