Sport

2013.06.13. 15:59

Sárkányos Duna-nap - még lehet jelentkezni

Adony - Meghosszabított jelentkezési határidővel várják a sárkányhajó csapatok jelentkezését június 20-ig a Duna-napra. Az Adonyi Evezős és Vízisport Egyesület szervezésében a települések csapatai mérkőzhetnek.

Körmendi Erzsébet

Az adonyi kistérségi Duna-nap  június 29-én, szombaton egész délután várja az érdeklődőket Adonyban, a komphoz közeli Bárka Vendégház udvarán és a Duna-parton.

A nap fénypontja a sárkányhajó csapatok küzdelme lesz. A csapatok délelőtt edzést tarthatnak a folyón, mert délután lesz a nagy verseny. A szervezőktől kapott információk alapján a csapatok tíz plusz egy  főből állhatnak, a futam 150 méteres távon az öbölben fog zajlani.  Hirdetnek ifjúsági kategóriát, amelyre diák csapatok jelentkezhetnek. A felnőtt kategóriában pedig családi, baráti, céges társaságok és települések csapatai mérkőzhetnek meg. A csapatban legalább három hölgy versenyzőnek kell lenni.

A látványos sárkányos vetélkedés  mellett színes programot állítottak össze, hogy senki ne unatkozzon a Duna-napon.  Kajak-kenu evezés, vízenjáró labdák,  íjászat, lovaglás,  bemutatók és kiállítások,  előadások és színvonalas koncertek várják a vendégeket Adonyban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!