Sport

2014.07.03. 13:20

700 versenyzőt várnak a dunaújvárosi sárkányhajós viadalra

A magyar sárkányhajó bajnokság harmadik fordulóját rendezték meg június 21-22-én Baján. A viadalon a Dunaújvárosi VSC Sárkányszív sárkányhajó-szakosztálya is részt vett.

A verseny kezdetén aggodalomra adott okot, hogy a Sugovica nagyon alacsony vízállású, ezért felmerült, hogy nem fér el négy egység egy futamban, illetve az erős észak-nyugati hátszél is gondot okozott. A reggel 9 órás kezdésre azonban kiderült, hogy az eredeti terveknek megfelelően lebonyolítható a verseny, és a délelőtt folyamán a szél ereje is csökkent, így az idei bajnokság eddigi legjobb időjárási körülményei alakultak ki. A sekély vízállás azt is előre vetítette, hogy az egyes és négyes pályákon a versenyzés nehezebb lesz, de a későbbiekben a versenyzők bebizonyították, hogy ezeken a pályákon is születhet győzelem.

A délutáni döntőkben a divizió III-as kategóriában a DVSC tartósította jó formáját, és 0.12 másodperc előnnyel megnyerte a versenyt a Titán Dragonmasters előtt.

A nap végén rendezték meg a 2000 méteres futamok, itt a Dunaújvárosi VSC Sárkányszív csapata(divízió III.), a Kanizsa Sárkányhajó SE (divízió II.) és a Römi KKSK lett a győztes.

Kovács Gábor, az Magyar Kajak-Kenu Szövetség sárkányhajó szakág vezetője így összegezte a viadalt:

A látottak alapján hatalmas verseny várható a következő fordulóban Szegeden, július ötödikén, szombaton amely forduló egyben a válogató verseny is az augusztus végi poznani világbajnokságra. A világbajnokságon akár több egység is indulhatna kategóriánként, ezért nagy versenyek és meglepetések is várhatóak. A bajai viadal szoros eredményi mutatják, hogy nagyon felkészülten érkezik mindenki a versenyekre, és a futamok a több száz bajai érdeklődő számára nagyon látványosak, és izgalmasak voltak.

A hónap végén, pontosabban július 26-án szombaton az MKKSZ és a DVSI Sárkányszív a tervek szerint közösen rendezi meg az országos bajnokság ötödik fordulóját. A viadalra a rendezők hétszáz sportolót várnák.

Szücs Lászlótól, a Sárkányszív szakosztály-vezetőjétől megtudtuk, hogy jól haladnak az előkészületek:

- Az önkormányzat négy bizottsága, az oktatási, kulturális, sport és ifjúsági, a gazdasági és területfejlesztési, ügyrendi, gazdasági és jogi bizottság már támogatásukról biztosítottak minket, amit nagyon köszönünk, most már az önkormányzat végleges döntését várjuk, ami reményeink szerint pozitív lesz számunkra. A viadalra július 21-ig jelentkezhetnek a csapatok, cégek baráti társaságok is indulhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!